Η ευρωπαϊκή NASA, η European Space Agency θα ρίξει ακόμη περισσότερα χρήματα για την επόμενη φάση του προγράμματος Exomars 2020. Το πρόγραμμα των 500 εκατομμυρίων ευρώ προχωρά και έχουμε ένα φρέσκο, εντυπωσιακότατο νέο render του rover! Το Exomars είναι διαφορετικό από το πρόγραμμα της NASA, το Mars 2020!

Πέρα από τα σχέδια έχουμε και νέα λίστα με τα τμήματα, η parts του rover για την αποστολή.

Στην εικόνα βλέπετε και ένα γκρι κουτί που είναι το τρυπανι ώστε να φτάσει 3 μέτρα βάθος. Ένα κρίσιμο βάθος για να ανακαλύψει κανείς την ιστορία του Άρη. Στόχος, το νερό και τα ορυκτά.

There’s multispectral imaging, an infrared spectrometer, a macro camera for close-ups (called CLUPI, which I love) and a neutron detector and ground-penetrating radar for scoping out good spots to drill. There’s more information on each of these if you follow the links in this instrument list.

Στον ιστό υπάρχει μια μεγάλη κάμερα, η PanCam για εικόνα σε 2D και 3D. Και έτσι αν πάνε όλα καλά θα στείλει φανταστικές εικόνες το 2021.

Η αποστολή Exomars είναι ακόμη στα στάδια σχεδιασμού και θα αποφασιστεί το 2019. Η εκτόξευση θα γίνει το καλοκαίρι του 2020 και θα φτάσει τον Μάρτη του 2021 στην Άρη. Με το καλό.