Όλοι στη γραμμή της Tesla. Και ιδού, το official press release για το νέο μοντέλο έρχεται από το Stuttgart. Και οι Γερμανοί έκαναν κάτι διαφορετικό. Ξεκίνησαν από το ταμπλό. Αυτό που βλέπετε είναι η γενική ιδέα για το look του ταμπλό από official πηγές. Συνοψίζουμε, μιλάμε για τη ναυαρχίδα της εταιρίας και τη Mercedes-Maybach version.

Μιλάμε για δύο wide οθόνες που πλέον έχουν γίνει extra-wide και νέο τιμόνι, όλα για τη facelifted S-Class:
“We are approaching the goal of automated driving more purposefully and faster than many people suspect. From the autumn, the new S-Class will be able to support its driver considerably better than all systems which have been available to date.” λέει ο κ. Dr. Michael Hafner, Head of Automated Driving and Active Safety στη Mercedes-Benz.

Θα υπάρχουν και νέα συστήματα με κάμερες και radar ενώ η 2018 S-Class πηγαίνει ακόμη πιο κοντά σε Level 4 και 5 autonomous οδήγηση. Ακόμη, υπάρχει το Active Lane Change Assist όπως στη E-Class W213. Το πιο κοντινό στη νέα εποχή της αυτονομίας είναι να φτάσει σε fully autonomous κίνηση με το νέο Evasive Steering Assist. Το μοντέλο παρουσιάζεται άμεσα και στις αγορές είναι Σεπτέμβρη.

Η updated S-Class, το νέο μοντέλο μετά τη Mercedes-Benz S-Class 2014, θα έχει πιο σύγχρονους αισθητήρες και τα συστήματα vehicle-to-vehicle (V2V) αλλά και vehicle-to-infrastructure (V2I), τις τεχνολογίες της νέας E-Class. Η 2018 Mercedes-Benz S-Class έρχεται σε δύο εβδομάδες στο Shanghai Auto Show.