Να συνδέεις τις λέξεις hi-fi audio και Apple δεν είναι και κάτι απλό. Ιδού, το νέο όχημα της Siri. Αυτό είναι το HomePod. Τι κάνει;

Μέσα στο Apple WWDC keynote δεν μάθαμε μόνο για τα νέα μηχανάκια. Ο Apple CEO Tim Cook ήταν εκεί και έριξαν και το νέο τοτς HomePod, μια νέα κατηγορία προϊόντων για την Apple. Θα είναι ένα sleeper hit;

Για ποιο λόγο σύμφωνα με τον Tim Cook είναι καλύτερη λύση από το Echo; Το μεγαλοστέλεχος της εταιρίας μας λέει:

What we tried to do is deliver something that is a breakthrough speaker first. And so, music is deep in our DNA, dating back from iTunes and iPod. And so we wanted something that sounded unbelievable. I think when people listen to it, they are going to be shocked over the quality of the sound, and of course it does a lot of other things. But we wanted a really high quality audio experience as well.

Το HomePod είναι λοιπόν μια προσπάθεια της εταιρίας να συνδυάζει τα Apple Music και Siri για το σαλόνι μας, ενώ χτυπάει και τη Sonos ως multi-room audio ηχείαο και smart assistant hub, φυσικά ενάντια στα Amazon Echo και Google Home.

Βέβαια το HomePod στα $350 είναι ακριβό με τοα Amazon Echo στα $180, το Echo View στα $230, το Google Home στα $129 και τι Echo Dot στα $50. Το Sonos Play:1 έχει $199, το Play:3 έχει $299 και το Play:5 είναι πιο ακριβό από τα HomePod.

Το δε κακό είναι πως το HomePod αναπαράγει μόνο Apple Music αν και λογικά μέσω του AirPlay 2 μπορεί να κάνει και άλλα. Ο ανταγωνισμός υποστηρίζει και Spotify, Pandora.