Ένα πανίσχυρο gaming PC σε κουτί από κονσόλα αποκάλυψε μόλις η Microsoft στην έκθεση Ε3. Και το όνομα του, Τι δίνει; Τι κάνει για το gaming; Πόσο ισχυρό είναι; Πότε θα είναι στην αγορά; Πόσο θα κοστίζει; Διαβάστε!

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά που μας δίνει η εταιρία!

  • Games play better on Xbox One X. Experience 40% more power than any other console
  • 6 teraflops of graphical processing power and a 4K Blu-ray™ player provides more immersive gaming and entertainment
  • Play with the greatest community of gamers on the most advanced multiplayer network
  • Works with all your Xbox One games and accessories
  • Great for 1080p screens—games run smoothly, look great, and load quickly

Μετά από μήνες συζητήσεων λοιπόν, η Microsoft αποκάλυψε το “Project Scorpio”. Την νέα κονσόλα της που πλέον ονομάζεται Xbox One X. Όλα αυτά όταν το Xbox One X έρχεται μετά την δημοσιοποίηση ενός S logo που μας έδινε άλλη πρόβλεψη για το όνομα αλλά και άφθονα E3 teaser video.

Πότε; Πόσο; Το Xbox One Χ θα πωλείται σε όλο τον κόσμο στις 7 Νοεμβρίου προς $499 ή £449, 499 euro, 599 Canadian dollars και… 649 Australian dollars!

Θα λειτουργεί με όλα τα Xbox One accessories αλλά και Xbox 360 backwards compatible τίτλους όπως και Xbox One games ενώ η Microsoft σχεδιάζει να χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζει “super sampling” ώστε το Οne X να κάνει τα games να έχουν καλύτερη εικόνα σε 1080p TVs.

Στα τεχνικά τώρα, μιλάμε για 6 teraflops ισχύ graphics σε σύγκριση με το PS4 Pro και τα 4.2 teraflops ενώ η Microsoft χρησιμοποιεί μια custom GPU engine στα 1172MHz σε σχέση με το Xbox One των 853MHz αλλά και το Sony των 911MHz στο PS4 Pro.

Το δε Xbox One X θα διαθέτει και Ultra HD Blu-ray drive για 4K ταινίες όπως και 1TB αποθηκευτικό χώρο.

Η εταιρία υποσχέθηκε 22 “console launch exclusives” για το Xbox One X, όπως τα: Crackdown 3, Forza Motorsport 7, Sea of Thieves ενώ θα έχει και original Xbox games για τα Xbox One όπως το Crimson Skies.