Και είναι το πρώτο προϊόν που βλέπουμε να έχει κατασκευαστεί από την ιαπωνική κοινοπραξία JOLED. Η Asus λοιπόν κάνει την πρώτη και θα ρίξει την άνοιξη στην αγορά το 21.6”αρι ProArt PQ22UC, ένα OLED monitor με 4K και HDR support. Dream οθόνη;

Δείχνει να είναι ένα PC monitor που επιτέλους μας περνά από τα edge-lit LCD monitors στο OLED. Το 21.6αρι είναι και απίστευτα ελαφρύ, από ΕΝΑ OLED panel και με βάρος μόλις 1 κιλό. Το δε PQ22UC δίνει 3840×2160 ανάλυση, 99% DCI-P3, HDR10 format και 0.01 ms response time. Ως ένα professional-grade OLED panel κατάλληλο για ”editing and creating on the road”, άρα και φωτό και video editing.

”The stunning ASUS ProArt PQ22UC takes no-compromise content editing and creating on the road with a professional-grade 4K OLED boasting HDR support. And you can leave outlets behind with the battery-powered ZenScreen Go MB16AP, which stashes in a laptop bag and hooks up to computers or phones to provide maximum versatility for anyone who travels,” λέει η εταιρία και άρα θα έχει HDR σε PC monitor.

Κανονικά για αυτό χρειαζόταν FALD-based LCD panel αλλά το OLED το κάνει καλύτερα. Το PQ22UC δίνει native contrast σε 1,000,000:1 μετα τυπικά VA LCD στο 2000-4000:1 και τα IPS LCD σε 800-1500:1. Είναι και 10-bit ”true RGB stripe OLED panel that produces primary hues natively rather than filtering white light”.

Υπάρχουν USB-C και micro HDMI ports ενώ το stand αποσπάται. Το σημαντικό; Το OLED panel έχει παραχθεί από την JOLED, τη σύμπραξη Japan Display, Sony, και Panasonic. Να θυμήσουμε πως η JOLED έχει φτιαχτεί ”aiming for printing OLED panels to penetrate the market for medium-sized professional monitors”.