Η Sony ανακοίνωσε σήμερα νέες ενσύρματες και ασύρματεςδυνατότητεςκατά την σύνδεση πολλών μονάδων φωτογραφικών μηχανών για την πολυχρηστική RX0. Δυνατότητες που επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία, δημιουργικότητα και λειτουργικότητα για τους σημερινούς καλλιτέχνες. H ΗRX0, που ανακοινώθηκε στην IFA 2017, φέρει την προηγμένη ποιότητα απεικόνισης της φημισμένης σειράς φωτογραφικών μηχανών RX της Sony σε ένα ανθεκτικό, αδιάβροχο και εξαιρετικά συμπαγές σώμα με μέγεθος περίπου 59mmx 40.5mmx 29.8mm (ΠxΥxΒ) και βάρος μόλις 110g .

Οι μικροσκοπικές διαστάσεις και συνολικά η ευελιξία της νέας κάμερας, την καθιστούν ένα ισχυρό εργαλείο όταν χρησιμοποιείται είτε μεμονωμένα είτε όταν συνδυάζεται με επιπλέον κάμερες RX0 σε συνθήκες λήψεων από πολλές και διαφορετικές γωνίες. Για περισσότερη ευελιξία κατά την τοποθέτηση σε στενούς χώρους, η κάμερα διαθέτει μια πλήρη συμμετρική θέση φακού και την “flipimage”λειτουργία, χαρακτηριστικά που εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο, το ευρύ φάσμα δημιουργικών δυνατοτήτων της.

Η compact RX0 φωτογραφική μηχανή προσφέρει δύο διαφορετικούς τύπους λύσεων για λήψη και τον έλεγχο πολλών διαφορετικών φωτογραφικών μηχανών, οι οποίοι είναι η ενσύρματη λύση για ακριβή συγχρονισμό και έλεγχο φωτογραφικών μηχανών και η ασύρματη λύση για μεγαλύτερη ευκολία και ευελιξία.

Νέες δυνατότητες ενσύρματων πολλαπλών λήψεων με τηνRX0 μέσω του CameraControlBox

Η Sony ανακοίνωσε ένα νέο εξάρτημα ελέγχου φωτογραφικής μηχανής (μοντέλο CCB-WD1) που συνδέεται με τηνRX0 και επιτρέπει τον έλεγχο από τον υπολογιστή μέσωπρογράμματος περιήγησης και ενσύρματης σύνδεσης IP (InternetProtocol). Με τη μετατροπή του σήματος ελέγχου σε IP, οι ρυθμίσεις της κάμερας μπορούν να ελέγχονται αξιόπιστα από ένα μόνο συνδεδεμένο υπολογιστή από οποιαδήποτε θέση. Μια ενσύρματη σύνδεση επιτρέπει επίσης τον απρόσκοπτο έλεγχο και συγχρονισμό των διάφορων ζευγώνRX0 φωτογραφικών μηχανών και των συστημάτων ελέγχου (CameraControlBox) -έως και 100 μονάδες συνολικά- επιτρέποντας στους δημιουργούς να παράγουν υψηλής ποιότητας ταινίεςμε εφέ όπως το “bullet-time” ή την εικονική πραγματικότητα, ή τη λήψη ιδιαίτερης σημασίας γεγονότων από μοναδικές γωνίες.

Όταν χρησιμοποιείτε πολλά διαφορετικά ζεύγη φωτογραφικών μηχανών RX0 και συστημάτων ελέγχου, οι ρυθμίσεις όλων των συνδεδεμένων φωτογραφικών μηχανών μπορούν να αλλάξουν ταυτόχρονα και οι διαφορετικές μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα στις εντολές εκκίνησης/διακοπής. Επιπλέον, είναιδιαθέσιμη μια λειτουργία συγχρονισμού βίντεο, επιτρέποντας τον συγχρονισμό μεταξύ όλων των συνδεδεμένων μονάδων. Αυτό μειώνει οποιαδήποτε χρονικά κενά προκύπτουν μεταξύ των φωτογραφικών μηχανών και υποστηρίζει τη διαδικασία συρραφής πολλαπλών εικόνων μαζί για να δημιουργηθούν ειδικά εφέ.

Τα αρχεία μπορούν επίσης να μεταφερθούν απευθείας στον συνδεδεμένο υπολογιστή , με τη δυνατότητα να εκχωρήσουν και να αλλάξουν ονόματα αρχείων για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση όταν πρόκειται για πολλαπλές κάμερες. Συνολικά, έως και 100viiξεχωριστές κάμερες RX0 και συστήματα ελέγχου CCB-WD1 μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους για liveταυτόχρονη προβολή πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών. Επιπλέον, μέσω του συστήματος ελέγχου, οι ρυθμίσεις λήψης και οι λειτουργίες για όλες τις συνδεδεμένες κάμερες μπορούν εύκολα να προγραμματιστούν από το χρήστη.

Το νέο CCB-WD1 CameraControlBox θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2018 ενώ θα έχουμε και βελτιωμένη ασύρματη δυνατότητα πολλαπλών λήψεων με τη νέα εφαρμογή MobilePlayMemories™

Η πιο πρόσφατη έκδοση 6.2 της εφαρμογής PlayMemoriesMobile από την Sony,επεκτείνει τις δυνατότητες ελέγχου πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών όταν συνδυάζεται με τηνRX0iv. Με τη νέα έκδοση της εφαρμογής για κινητά, οι χρήστες θα μπορούν να συνδέσουν το smartphone ή το tablet τους με έως και 50 RX0κάμερες μέσω ενός σημείου πρόσβασης για να είναι δυνατός ο έλεγχος τους ταυτόχρονα . Εκτός από την τρέχουσα δυνατότητα αλλαγής των βασικών ρυθμίσεων της κάμερας, όλες οι συνδεδεμένες κάμερες μπορούν να ενεργοποιηθούν/απενεργοποιηθούν από κοινού και οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να πραγματοποιούν λήψεις με ξεχωριστές ομάδες καμερών.