Ήταν καιρός. Και απόλυτα λογκό.

Να αρχίσει η αναζήτηση από τις μεγάλες εταιρίες για ένα νέο ηλεκτρικό φορτηγό. Για παραδόσεις. Και το minimalist όπως και futuristic look αυτό που μοιάζει να είναι από ιαπωνικό κόμικ μπορεί να είναι το νέο ηλεκτρικό και οικονομικό φορτηγό που χρειάζεται.

Τα σχέδια άρχισα το 2016 και υπάρχει μια αρχική παραγγελία για 35 ελαφριά οχήματα ώστε η UPS να παραδίδει χωρίς ρύπους στο Παρίσι και το Λονδίνο μέχρι το τέλος του έτους.

Το μόνο που ξέρουμε είναι πως η πλατφόρμα είναι ειδική με ελαφριά, σύνθετα υλικά και η αυτονομία θα είναι 240 χιλιόμετρα. Ταυτόχρονα προηγμένα συστήματα – assistance systems, θα μειώνουν το φορτίο.

“We’re excited to collaborate with UPS to create an affordable, modular, fully electric delivery vehicle designed to make deliveries in our busy cities clean and quiet. With its unique, wrap-around front window the driver has a much wider field of view that improves not only the safety of the driver but also that of cyclists and pedestrians,” είπε ο άνθρωπος της εταιρίας ARRIVAL, ο CEO κ.Denis Sverdlov.

Πάντως ήδη η UPS έχει 300 ηλεκτρικά και 700 υβριδικά σε όλο τον κόσμο και έχει παραγγείλει 125 Tesla φορτηγά. Ωραία πράγματα.