Η BMW Group Designworks είναι η εταιρία που έχει αναλάβει να σχεδιάσει το εσωτερικό του επαναστατικού Virgin Hyperloop One. Την επιβατική capsule δηλαδή που όταν θα είναι όλα έτοιμα θα μας ταξιδεύει με ταχύτητες των 1.000 χλμ/ώρα. Και έχουμε τις πρώτες επίσημες εικόνες. Τα σχέδια ανακοινώθηκαων στο City Walk Dubai μέσα από το UAE Innovation Month και μιλάμε για full-scale hyperloop πρωτότυπο που είδε το κοινό. Επανάσταση. Τώρα.

Μόλις είναι όλα έτοιμα, η ‘κάψουλα’ που θα κινείται ηλεκτρομαγνητικά σε έναν σωλήνα θα φτάνει τα 1.080 χλμ/ώρα κάτι που θα σημαίνει Dubai με Abu Dhabi σε 12 λεπτά ενώ η Virgin Hyperloop One είναι σε διαπραγματεύσεις για το άλλο στάδιο, το Phase 2 με την theRoads και την υπηρεσία της περιοχής – Transport Authority of Dubai (RTA) ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή.

Η δε BMW Group’s Designworks που πριν είχε την ονομασία BMW DesignworksUSA είναι εκείνη που εργάστηκε με τη Virgin Hyperloop One στον σχεδιασμό και δίνει το know how για την οπτική ταυτότητα που θα απολαμβάνουν οι επιβάτες. Η μεγάλη πρόκληση είναι να νιώθει κανείς ασφάλεια και άνεση ακόμη και σε έναν χώρο χωρίς παράθυρα.

“With the Virgin Hyperloop One design, we wanted to create a new visual expression for a new mode of public transportation” λέει για την Designworks LA Studio ο Design Director, κ.Johannes Lampela.

Μοιάζει ωραίο…