Το όνομα του είναι Sony IMX586. Και είναι ένας αισθητήρας – imaging sensor, που μάλιστα έχει ενσωματωμένη μνήμη – stacked CMOS image sensor ολόφρεσκος. Για smartphones και 48 Megapixel που σημαίνει εικόνα 8000×6000. Ναι, σωστά διαβάσατε. Είναι μήπως πρωτότυπος; Αργεί; Ε, λοιπόν…

…όχι. Με 48 effective megapixels (8000×6000), το IMX586 chip διαθέτει την τεχνολογία Quad Bayer color filter array, που σημαίνει πως 2×2 pixels έρχονται με το ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ, “making high-sensitivity shooting possible”. Και τα πρώτα δείγματα πάνε στις εταιρίες το Σεπτέμβρη.

Ναι. Όσο δε για low-light καταστάσεις, τα data της εικόνας από τέσσερα γειτονικά pixels προστίθενται και στο τέλος έχουμε 1.6 μm pixels – Quad Bayer color filter.

Η δε μαμά Sony χρησιμοποιεί την τεχνολογία της – exposure control technology, και την επεξεργασία σήματος – signal processing functionality ΜΕΣΑ στο ίδιο το τσιπ. Το IMX586 δίνει σύμφωνα με την εταιρία higher dynamic range, Χ4 σύμφωνα με την Sony ενώ η διάσταση pixel είναι μόλις 0.8μm για να ‘χωράνε’ 48 εκατομμύρια.

Λογικά smartphones με τον Sony IMX586 θα μας έρθουν του χρόνου.