H Sony, τηρώντας τη δέσμευσή της στην καινοτομία του ήχου, δημιούργησε μια σειρά προϊόντων, τη Signature Series, η οποία ξεπερνά όλα όσα προηγήθηκαν. Η επιδίωξη της αναπαραγωγής ήχου στην απόλυτη τελειότητα συνεπάγεται τη δυνατότητα διαχωρισμού κάθε μικροδιαφοροποίησης στη μουσική με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα — ακόμα και τη φυσική παρακμή των νοτών που σταδιακά εξασθενούν και φτάνουν στη σιγή. Η νέα σειρά της Signature Series προσφέρει εκπληκτικά πιστή αναπαραγωγή ήχου που είναι αναμφισβήτητα ευκρινής και εκφραστική, όπου αναπαράγονται με αποτελεσματικό τρόπο ακόμα και οι πιο μικρές λεπτομέρειες και διαφορές των μικρο-ήχων και μεγαλύτερες κλίμακες σε υψηλότερη δυναμική.

In-ear ακουστικά IER-Z1R της σειράς Signature Series

        • Απόδοση εξαιρετικής ποιότητας με ήχο υψηλής ανάλυσης
  • Υβριδικό σύστημα μονάδας οδήγησης HD με δυναμική μονάδα οδήγησης 5mm, δυναμική μονάδα οδήγησης διαφράγματος από κράμα μαγνησίου 12mm και μονάδα οδήγησης Balanced Armature (BA) διαφράγματος από κράμα μαγνησίου
  • Εκλεπτυσμένη δομή για ακριβή προβολή εικόνων
  • Το σχήμα του περιβλήματος σχεδιάστηκε με στόχο την άνεση και περιλαμβάνει άγκιστρο με σταθερό σχήμα για πίσω από το αυτί και μια μεγάλη ποικιλία ακουστικών ψείρες για βέλτιστη εφαρμογή
  • Το εξωτερικό περίβλημα είναι κατασκευασμένο από κράμα ζιρκονίου και στην πρόσοψη έχει σχέδιο “Perlage”
  • Κατασκευάστηκαν και σχεδιάστηκαν με προσήλωση στη λεπτομέρεια στην Ιαπωνία, χρησιμοποιώντας ανώτερα υλικά για να δημιουργηθεί ένα ηχητικό αριστούργημα

Εκλεπτυσμένος ήχος και εκπληκτική εφαρμογή

Τα ακουστικά IER-Z1R, που προσφέρουν μια καθηλωτική μουσική εμπειρία, διαθέτουν ένα υβριδικό σύστημα μονάδας οδήγησης HD που αποτελείται από τρεις νέες μονάδες οδήγησης που αναπτύχθηκαν πρόσφατα από τη Sony. Δεδομένου ότι ο ήχος, η ποιότητα και η συνέπεια του χαρακτήρα ήχου της μονάδας οδήγησης είναι πολύ σημαντικά για τον ήχο των ακουστικών, το πλεονέκτημα των μονάδων οδήγησης που έχει σχεδιάσει η Sony είναι ότι διασφαλίζουν τη διατήρηση της συνέπειας στην «υπογραφή του ήχου» από το στάδιο του σχεδιασμού μέχρι το τελικό προϊόν.

Μόνο τα καλύτερα υλικά

Η δυναμική μονάδα οδήγησης 5mm κατασκευάζεται με ένα νέο διάφραγμα από πολυμερή υγρών κρυστάλλων (LCP) με επικάλυψη αλουμινίου και εξωτερικό μαγνητικό κύκλωμα που του δίνει τη δυνατότητα να αναπαράγει την ιδανική απόκριση συχνότητας μέχρι και 100 kHz. Η στρατηγική τοποθέτηση ομοαξονικά της δυναμικής μονάδας οδήγησης 5mm έναντι της διαδρομής ήχου αποδίδει με ακρίβεια τον ήχο από το super tweeter απευθείας στον ακουστικό πόρο του ακροατή. Η απόκριση συχνότητας έως 100 kHz χαρίζει στους χρήστες την εμπειρία μιας live αίθουσας συναυλιών οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Το διάφραγμα της δυναμικής μονάδας οδήγησης 12mm διαθέτει θόλο από κράμα μαγνησίου που είναι ελαφρύς, αλλά πολύ ανθεκτικός. Η άκρη του θόλου είναι κατασκευασμένη από LCP με επικάλυψη αλουμινίου για ευελιξία στη βέλτιστη αναπαραγωγή μπάσων και υψηλή εσωτερική απώλεια. Αυτά τα υλικά συνεργάζονται για να προσφέρουν στους ακροατές φίνες λεπτομέρειες και κρυστάλλινο ήχο.

Επιπλέον, το διάφραγμα της μονάδας Balanced Armature για αναπαραγωγή ήχου υψηλής συχνότητας είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου. Σε συνεργασία με το πρόσφατα ανεπτυγμένο χάλκινο πηνίο φωνής με επικάλυψη ασημιού και επίχρυσα τερματικά, η μονάδα Balanced Armature μπορεί να αναπαράγει πιστά ήχο, ακόμα και τα πιο μικρά χαμηλά σήματα.

Η απόλυτα ελεγχόμενη ακουστική των IER-Z1R επιτυγχάνεται από την εκλεπτυσμένη δομή η οποία διαθέτει κράμα μαγνησίου στο εσωτερικό της, που προσφέρει στους ακροατές έναν φυσικό ήχο με ακριβή αίσθηση προβολής εικόνων, όπως ποτέ άλλοτε. Και οι τρεις μονάδες οδήγησης, η δυναμική μονάδα οδήγησης 5mm, η δυναμική μονάδα οδήγησης 12mm και η μονάδα οδήγησης Balanced Armature έχουν ενσωματωθεί στο εσωτερικό και λειτουργούν ως μια βέλτιστη διαδρομή ήχου. Ο ήχος που προέρχεται από κάθε μονάδα οδήγησης αναμιγνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διαδρομή του και διασφαλίζει μια ιδανική απόκριση φάσης και ξεκάθαρο διαχωρισμό. Το κράμα μαγνησίου εξαλείφει τις μη απαραίτητες δονήσεις λόγω της μεγάλης δυσκαμψίας του και της εσωτερικής απώλειας.

Εφαρμόζεται η προηγμένη τεχνολογία ρύθμισης του χώρου του ήχου για τη λεπτομερή ρύθμιση της ροής του αέρα στο πίσω μέρος των μονάδων οδήγησης. Ο εξαερισμός ρυθμίζεται με ακρίβεια μέσω της σύνδεσης ενός ακουστικού σωλήνα στην εκτεταμένη ακουστική κοιλότητα πίσω από τη μονάδα οδήγησης. Αυτή η μοναδική μέθοδος ρύθμισης του ήχου της Sony αναπαράγει μια μεγάλη γκάμα ήχων με πλούσιους και φυσικούς τόνους μεσαίου εύρους, και προσφέρει μια ισορροπημένη απόκριση συχνότητας από χαμηλές σε υψηλές συχνότητες και ομαλή αναπαραγωγή ήχου.

Δίκτυο που σχεδιάστηκε με εξαρτήματα υψηλής ποιότητας

Στα IER-Z1R χρησιμοποιήθηκε ένας αποκλειστικός πυκνωτής μεμβράνης audio grade της Sony για μίξη κυκλωμάτων δικτύου που χαρίζει ραφιναρισμένο ήχο με χαμηλή αλλοίωση. Αυτός ο πυκνωτής μεμβράνης αναπτύχθηκε έπειτα από πολυάριθμες δοκιμές ακρόασης. Χρησιμοποιήθηκε, επίσης, ένα συγκολλητικό audio grade που ανέπτυξε αποκλειστικά η Sony ώστε να μειωθεί η απώλεια στην ηχητική διαδρομή.

Ισορροπημένη σύνδεση με ήχο υψηλής ποιότητας

Η ισορροπημένη σύνδεση με ήχο υψηλής ποιότητας επιτυγχάνεται με το ισορροπημένο τυπικό καλώδιο 5 πόλων 4,4mm που παρέχεται ή με τη χρήση των προαιρετικών καλωδίων. Στο παρεχόμενο καλώδιο έχει χρησιμοποιηθεί επάργυρο OFC. Η Sony έχει εξελίξει τη δομή της επένδυσης του βύσματος και του τερματικού σε επίχρυση, πάνω από τη μη μαγνητική επικαλυμμένη επιφάνεια της εσωτερικής πτυχής, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη μη διατάραξη της ροής σημάτων.

Το παρεχόμενο καλώδιο διαθέτει, επίσης, νήμα από φυσικό μετάξι που μειώνει τον θόρυβο της αφής και λειτουργεί ως μονωτής και αποσβεστήρας ενάντια στις δονήσεις. Το ίδιο καλώδιο έχει ακόμα στρεπτό ζεύγος καλωδίων, μειώνοντας την απώλεια στη μετάδοση του σήματος, ώστε να διατηρηθεί η καθαρότητα του σήματος και να επιτευχθεί ακριβής ήχος υψηλής ανάλυσης. Επιπλέον, διατίθεται και το προαιρετικό καλώδιο, κατασκευασμένο με KIMBER KABLE® για έναν άλλο τρόπο απόλαυσης του ήχου υψηλής ανάλυσης.

Η άνεσή σας είναι σημαντική

Μετά από δεκαετίες έρευνας, συγκεντρώθηκε μια μεγάλη βάση δεδομένων με σχήματα αυτιών από την οποία προέκυψε ο σχεδιασμός των IER-Z1R προκειμένου να σας προσφέρουν άνεση και σταθερότητα με το βελτιωμένο σχήμα τους. Διατίθενται 13 επιλογές ακουστικών ψείρες (έξι επιλογές ακουστικών ψείρες τριπλής άνεσης και επτά επιλογές υβριδικών ακουστικών ψείρες) και ακουστικά με άγκιστρα και έτοιμο σχήμα. Αυτά τα εξαιρετικά ακουστικά διαθέτουν εξωτερικό περίβλημα από κράμα ζιρκονίου για επιπλέον σκληρότητα, αντίσταση στη διάβρωση και ανθεκτικότητα. Η πρόσοψη των IER-Z1R φέρει ένα κομψό σχέδιο “Perlage” που τα κάνει να ξεχωρίζουν με την πρώτη κιόλας ματιά. Τα ακουστικά IER-Z1R κατασκευάστηκαν χειροποίητα με εμμονή στη λεπτομέρεια, χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα υλικά ανώτερης ποιότητας από ταλαντούχους τεχνητές στην Ιαπωνία, κάνοντας τους μουσικόφιλους να χάνονται μέσα στα αγαπημένα τους κομμάτια, έτσι ακριβώς όπως οι καλλιτέχνες και οι μηχανικοί ήχου ήθελαν να ακούγονται.