Η Sony με χαρά ανακοινώνει πως η καινοτομία και η υπεροχή της απόδοσης των προϊόντων της, αναγνωρίστηκαν για ακόμη μια φορά από την υψηλού κύρους ετήσια διοργάνωση Βραβείων της Ένωσης Τεχνικού Φωτογραφικού Τύπου, TIPA (Technical Image Press Association). Η διαδικασία υποψηφιότητας και απονομής των βραβείων TIPA…

…είναι σχολαστική και αυστηρή, από αναγνωρισμένους εκπροσώπους της φωτογραφίας και των φωτογραφικών μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως, που διεξάγουν λεπτομερείς ελέγχους και συγκρίσεις. Αποτελεί, λοιπόν, μεγάλη τιμή για την Sony που επιλέχθηκε ως υποψήφια αλλά και αναδείχθηκε νικήτρια σε συνολικά πέντε κατηγορίες για τα προϊόντα της. Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν απόδειξη των επιτευγμάτων της ομάδας Sony, των μηχανικών, των σχεδιαστών και όλων όσοι εμπλέκονται στη δημιουργία, στην επικοινωνία και στην προώθηση των διακεκριμένων προϊόντων.

Βραβείο Καλύτερης APS-C Expert Φωτογραφικής Μηχανής – Sony α6400

Εκτός από το συμπαγές της μέγεθος και το μικρό της βάρος, η α6400 προσφέρει γρήγορη απόδοση και μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες που θα περίμενε κανείς από ένα full-frame μοντέλο, όπως συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας και 4K HDR (HLG) [1] [2] εγγραφή βίντεο, οθόνη LCD 3.0-type περιστροφής 180 μοιρών, δυνατότητες λειτουργίας «Real-time Eye AF» και «AI-powered» και υψηλής ακρίβειας «Real-time Tracking». Αυτό το υψηλής ταχύτητας και απόδοσης σύστημα αυτόματης εστίασης σε συνδυασμό με έναν επεξεργαστή εικόνας νέας γενιάς BIONZ X, προσφέρουν στη φωτογραφική μηχανή τη δυνατότητα εστίασης στο ελάχιστο χρονικό διάστημα των 0,02 δευτερολέπτων και στην διατήρηση της εστίασης στα αντικείμενα εξαιρετικά αποτελεσματικά. Αποτελεί την ιδανική λύση για να αιχμαλωτιστούν με ευκολία ακόμη και τα πιο γρήγορα κινούμενα αντικείμενα, ενώ το ευρύ φάσμα ευαισθησίας και η εκπληκτική ποιότητα εικόνας την καθιστούν κατάλληλη για κάθε φωτογραφική πρόκληση που μπορεί να προκύψει, είτε για την λήψη φωτογραφιών είτε για την εγγραφή βίντεο.

Βραβείο Καλύτερης Superzoom Compact Φωτογραφικής μηχανής – Sony RX100 VI

Τα διαφορετικά στοιχεία της RX100 VI έχουν σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά, ώστε να λειτουργούν άψογα παράλληλα και να επιτυγχάνουν από κοινού ασυναγώνιστη ποιότητα εικόνας και εντυπωσιακό 8x ζουμ, στο ίδιο, σχεδόν, μικρό αποτύπωμα της RX100 V (ζουμ 2,9x). Τα έξυπνα σχεδιασμένα οπτικά χαρακτηριστικά αποδίδουν μεγάλη ισχύ, ενώ ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας , διατηρεί την εικόνα σταθερή ακόμη και στις χειροκίνητες λήψεις σε υψηλά επίπεδα ζουμ. Παράλληλα, ο προηγμένος επεξεργαστής εικόνας προσφέρει βελτιωμένη ανάλυση με μειωμένο θόρυβο.

Βραβείο Καλύτερου Mirrorless Τηλεφακού – Sony FE 135mm f/1.8 GM

Η αυστηρή εφαρμογή των πιο εξελιγμένων οπτικών τεχνολογιών της Sony, έχει συντελέσει στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού τηλεφακού μεγάλου διαφράγματος, ο οποίος προσφέρει εξαιρετική ανάλυση σε όλο το εύρος εστίασης ακόμα και στο F1.8, καθώς και εξαιρετικό «bokeh» εφέ, που είναι χαρακτηριστικό της κορυφαίας σειράς G Master της Sony. Οι μοναδικοί XD (εξαιρετικά δυναμικοί) γραμμικοί κινητήρες επιτρέπουν στους χρήστες να διατηρούν την εστίαση στα κινούμενα αντικείμενα κατά τις λήψεις πορτραίτων, όπως τους καλλιτέχνες στην σκηνή ή σε παρόμοια δυναμικά θέματα, με εντυπωσιακή ταχύτητα, ακρίβεια και αξιοπιστία, παρέχοντας ταυτόχρονα αθόρυβο και σχεδόν εντελώς απαλλαγμένο από δονήσεις έλεγχο αυτόματης εστίασης AF.

Βραβείο Καλύτερου Επαγγελματικού Mirrorless Τηλεφακού – Sony FE 400mm F2.8

Εξοπλισμένος με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες της Sony, o εξαιρετικός αυτός τηλεφακός μεγάλου διαφράγματος, προσφέρει ανεπανάληπτη ταχύτητα, έξοχη G Master ανάλυση και «bokeh» εφέ, καθώς και επαγγελματικό έλεγχο και αξιοπιστία. Επιπλέον, ο SEL400F28GM είναι ένας εξαιρετικά ελαφρύς και με ακρίβεια ευσταθής, super τηλεφακός, που παρέχει ασύγκριτη ελευθερία κατά τις χειροκίνητες λήψεις.

Βραβείο Καλύτερης Λύσης Αποθήκευσης Εικόνων- Η Σειρά Καρτών Μνήμης SF-G Tough Specification από τη Sony

Σχεδιασμένη για επαγγελματική απόδοση και εξαιρετική αξιοπιστία, αυτή είναι η ταχύτερη και πιο σκληρή κάρτα SD της αγορά, με ταχύτητα ανάγνωσης 300MB / s και ταχύτητα εγγραφής 299MB / s. Η κάρτα είναι 18 φορές πιο ανθεκτική στην κάμψη από τις συμβατικές κάρτες SD, είναι ανθεκτική στη σκόνη, το χώμα, το νερό, τη λάσπη και τους ρίπους, με ενιαία κατασκευή με χύτευση από υλικά υψηλής αντοχής, η κάρτα SD αντέχει σε πτώσεις από 5 m 2. [3]. Ανεξάρτητα από το πόσο απαιτητική είναι η λήψη, η σειρά SF-G TOUGH προσφέρει αξιόπιστη απόδοση και ανθεκτικότητα με γρήγορο «buffer» χρόνο εκκαθάρισης μετά τη λήψη και αποτελεσματική διαδικασία μεταφοράς περιεχομένου σε υπολογιστή.