Από το 2016 που έκλεισε η γραμμή παραγωγής του Iconic Defender που πρωτοσχεδιάστηκε το 1948, η Jaguar Land Rover είχε να σκεφτεί πως θα φέρει στο φως τον αντικαταστάτη του 68χρονου best seller. Και να, το νέο Defender.

Με την ευκαιρία της World Land Rover Day, για τα 71 της εταιρίας, οι δοκιμαστές ανακοίνωσαν πως έφτασαν τα 1.2 χιλιόμετρα κίνησης και δοκιμών για το Defender.

Η εξέλιξη έγινε και γίνεται στο κέντρο της Jaguar Land Rover στο Gaydon, οι δοκιμές από το Nürburgring μέχρι και το Dubai. Το νέο Defender θα κατασκευάζεται όμως στη Nitra της Σλοβακίας από το τέλος του έτους. Τελευταίες δοκιμές στην Κένυα.

“In addition to the extensive simulation and rig testing, we’ve driven new Defender 1.2 million kilometers across all terrains and in extreme climates to ensure that it is the toughest and most capable Land Rover ever made,” είπε ο κ.Nick Rogers, Executive Director of Product Engineering. “The incredible opportunity to put it to the test in the field, supporting operations at the Borana Conservancy in Kenya, with Tusk, will allow our engineers to verify that we are meeting this target as we enter the final phase of our development program.”

Με το τελευταίο στάδιο δοκιμών θα έχουν συμπληρωθεί 45,000 ξεχωριστές δοκιμές για το Defender που έχει περπατήσει μέχρι και σε -40 στον Αρκτικό Κύκλο.