Καλά νέα σήμερα από τη Mozilla. Ο φρέσκος Firefox 67 για Windows, Mac, Linux και Android υπόσχεται πολύ ανώτερη ταχύτητα αλλά και…

…ιδιωτικότητα. Με το Firefox 67 έχεις deprioritising των χαρακτηριστικών που δεν πολυχρησιμοποιούνται, suspending σε tabs που δεν είναι χρήσιμα, πιο ταχύ startup, blocking του cryptomining και του fingerprinting, Private Browsing βελτιώσεις, voice input για το Android search widget και άλλα.

Ο Mozilla ετούτοις ισχυρίζεται πως Instagram, Amazon και Google είναι από 40 μέχρι και 80% ταχύτεροι. Ο Firefox 67 αντιλαμβάνεται και αν η μνήμη του υπολογιστή είναι κάτω από 400MB και κάνει suspends unused tabs.

Σημαντικό το ταχύτερο startup για όσους έχουν customisαρει τον browser με add-on. Τώρα το πρόγραμμα “skips a bunch of unnecessary work during subsequent start-ups”.

Νέο και το WebRender update για Windows 10 desktop users με Nvidia κάρτες γραφικών, είναι μια next-generation GPU-based 2D rendering engine για πιο γρήγορη αίσθηση browsing και moving core graphics rendering processes της GPU.

O Firefox 67 έχει και τον πιο γρήγορο AV1 decoder dav1d. Δίνει, λένε, 11.8% πιο γρήγορη αναπαραγωγή video σε Firefox Beta με AV1.