“This is the most inspiring thing that I’ve ever seen,” είπε ο CEO της εταιρίας Elon Musk. Και συνέχισε με το: “Becoming a spacefaring…

…civilization, being out there among the stars, this is one of the things that makes me glad to be alive.” Δείτε το έκανε.

Στόχος είναι το Starship χωρίς καύσιμα να έχει βάρος 120 τόνους με συνολικό βάρος καυσίμου 1,200 τόνους. Το πρωτότυπο έχει σήμερα βάρος 200 τόνους και ο Μασκ πιστεύει πως θα το ρίξει στους 120 ή 110 σε έκδοση παραγωγής.

Στόχος είναι να μεταφέρει 150 τόνους σε τροχιά με “full reusability” και έτσι να ξεπεράσει το NASA SLS system που θα μεταφέρει από 95 έως 130 τόνους.

Για την ώρα, το chromium-nickel stainless steel σύστημα μοιάζει από το Μέλλον: “The best design decision on this whole thing is 301 stainless steel,” είπε ο Musk.

Το Starship θα έχει επαναχρησιμοποιούμενο πρώτο αλλά ΚΑΙ δεύτερο στάδιο για επιβάτες και φορτίο. Κάτι που ο Musk λέει πως είναι “a tough but not impossible thing.”

Σε δύο μήνες η SpaceX πιστεύει πως θα έχει το Starship Mk1 στον αέρα και θα φτάσει σε ύψος 65,000 πόδια που σημαίνει 20 χιλιόμετρα μέχρι να προσγειωθεί ξανά.

Η εταιρία θέλει σε μερικά χρόνια να φτάσει στο Φεγγάρι και μετά στην πλανήτη Άρη.