Επικρατεί είναι αλήθεια ένας μικρός χαμός με τα 8Κ. Τώρα όμως υπάρχει μια νέα ανακοίνωση της 8K Association (8KA) για ένα πρόγραμμα ώστε οι 8K TV να με…

…ανάλυση 7,680 x 4,320 pixels – που είναι τέσσερις φορές οι κουκίδες των 4K Ultra HD – να πιστοποιούνται. Η πιστοποίηση θα έχει σαν βάση τις προδιαγραφές των επιδόσεων – performance specifications – που ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο του 2019 ενώ στην τηλεόραση θα υπάρχει το “8K Association Certified” logo. Για να το έχει θα πρέπει να υπακούει στις “exacting requirements” που θέλει η Ομοσπονδία αυτή, επιδόσεις που θα επιβεβαιώνονται μέσα από ανεξάρτητες μετρήσεις ενός “certification program manager.”

Μιλάμε για 33 million pixels για “for realistic clarity,” αλλά όχι μόνο αφού η τηλεόραση θα πρέπει να δίνει και peak white και black επίπεδα και να “deliver exceptional contrast and color for striking high dynamic range performance,” όπως ορίζει η 8KA.

Για να ενισχυθεί το 8K οικοσύστημα η Ομοσπονδία θα αυξήσει τις δραστηριότητες εκπαίδευσης της βιομηχανίας και του κοινού το 2020 και θα ‘πιέσει’ για πιο αποτελεσματικές 8K streaming τεχνολογίες ενώ θα υπάρχουν “cutting-edge demos” και promo για το κοινό.

“As a content creator and filmmaker, it is a joy to provide entertainment with such high visual standards to viewers around the world. 8K is much more than a resolution, it’s about creating a very high-quality viewing medium to present content in the best way possible. Now with the 8K Association Certified logo program, viewers can easily see if they are looking at a television that can accurately deliver that extremely high-quality 8K content,” λέει ο κ.Phillip Holland, ειδικός στο 8K ενώ όλοι ποντάρουν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία ως πρώτο μεγάλο event σε 8K.

Στην 8K Association’s υπάρχουν σήμερα 22 εταιρίες με πέντε δημιουργούς πάνελ και συνολικά το 70% της παγκόσμιας δυνατότητας παραγωγής panel του 2019. Μέσα είναι οι Samsung, Panasonic, Hisense, TCL, and IMAX – αλλά όχι η LG …