To πρόγραμμα Boeing Loyal Wingman αφορά για πρώτη φορά ένα UAV μάχης. Και φαίνεται πως ένας πρώτος σταθμός πέρασε. Με την πρώτη συναρμολόγηση ενός τμήματος της ατράκτου. Η Being το αναπτύσσει μαζί την αυστραλιανή Royal Australian Air Force (RAAF) και το μήκους 11.7 μέτρωνt drone έχει σχεδιαστεί ώστε να πετά μαζί με άλλα UAVs αλλά και με επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το Loyal Wingman είναι υπό ανάπτυξη για εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Με τη συνεργασία 16 εταιρίων από την Αυστραλία και χρήση digital engineering όπως και συνθετικά υλικά.

Τρία πρωτότυπα θα φτιαχτούν με το σχήμα ενός συμβατικού μαχητικού. Το Loyal Wingman έχει σχεδιαστεί χωρίς πιλοτήριο για “fighter-like performance” και εμβέλεια 2,000 ναυτικά μίλια. Χωρίς οπλισμό αλλά με ηλεκτρονικά και συστήματα αναγνώρισης

“This is an exciting milestone for the development program, and the Australian aerospace industry, as we progress with production of the first military aircraft to be developed in Australia in more than 50 years,” είπε Dr Shane Arnott, διευθυντής προγράμματος για το Boeing Airpower Teaming System (ATS).