Και μάλιστα στις πιο οικονομικές σειρές. Η Yamaha λοιπόν ανακοίνωσε δύο home cinema ενισχυτές που απευθύνονται (και) σε gamers. Και αυτό γιατί οι δύο next-gen κονσόλες που θα μας έρθουν πριν από τα…

…Χριστούγεννα, θα είναι άλλα ‘θηρία’.

Η “επανασχεδιασμένη” σειρά RX-V της εταιρίας, περιλαμβάνει τον 5.1-καναλιών RX-V4A και τον 7.2-κάναλο RX-V6A.

Από το τέλος του έτους λοιπόν και με firmware αναβάθμιση, θα είναι συμβατοί και με 8K αλλά και με HDR10+, ενώ θα διαθέτουν VRR (Variable Refresh Rate) για καλύτερο gameplay.

Θα έχουν μάλιστα και full HDMI 2.1 θύρες κάτι που σημαίνει eARC (Enhanced Audio Return Channel), ALLM (Auto Low Latency Mode), 4K@120Hz και QFT (Quick Frame Transport) χαρακτηριστικά να υποστηρίζονται.

Ο 100W RX-V6A έχει και High Slew Rate Ενισχυτικά αλλά και λειτουργία Dolby Atmos Height Virtualization ώ ώστε να ‘ακούγεται’ ως Atmos με το height effect των ηχείων να λειτουργεί ως προσομείωση, τρόπον τινά. Αυτό μέσω άλλοι firmware update για το “Q1 2021”.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, έχουν YPAO Multi-Point automatic room calibration, υποστήριξη για ασύρματα πίσω ηχεία, Apple AirPlay 2, Spotify Connect και multi-room audio και voice control με Amazon Alexa, Google Assistant και Siri-συμβατές συσκευές.Φυσικά είναι και Yamaha MusicCast-enabled.

Ο 100W-ανά κανάλι Yamaha RX-V6A θα έχει £649 και ο 80W RX-V4A £449. Στην αγορά τον Οκτώβρη.