Την τεχνολογία την έχουμε πιστέψει από τον καιρό του… πρώτου iPhone αλλά τελικά δεν έχει πετάξει ποτέ. Παρόλα αυτά τα augmented reality headset αλλά και τα…

…smart glasses αν και έχουν γενικά αποτύχει κάνουν τα βηματάκια τους. Ιδού, η ιδέα της Oppo. Η εταιρεία ανακοίνωσε στην Oppo Inno Day conference πως θα έχει έτοιμα τα δικά της smart glasses μέσα στο 2021.

Τα έξυπνα τους γυαλιά θα χρησιμοποιούν αισθητήρες time-of-flight (ToF) όπως και αλγορίθμους που ονομάζονται simultaneous localization and mapping (SLAM) algorithms.

Αυτοί θα βοηθούν να ‘αντιληφθεί’ το gadget τις αποστάσεις κ.ο.κ. Στο tweet της η εταιρία μιλά και για κάτι που ονομάζει ‘birdbath’ optical solution: “Through increased sharpness, brightness, and a semi-open rear cavity acoustic design” τα γυαλιά θα προσομοιώνουν μια εμπειρία home theater 90αρας οθόνης σε απόσταση τριών μέτρων ενώ θα υποστηρίζουν και hand gestures.

Ο κ.Henry Tang, που είναι ο “chief 5G scientist,” εξήγησε δε πως τα smart glasses θα διαθέτουν και “binocular fish eye cameras” ενώ θα λειτουργούν και με local mapping που θα γίνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο ίδιος κύριος έδειξε και το interface τους.

Με την Apple και μιλά για το 2023 και τη Facebook να έχει μπροστά της συνεργασία με τη Ray Ban, αν και ΑΡΓΑ, κάτι γίνεται στον τομέα…