Ξεκίνησαν οι δοκιμές για το φιλόδοξο Boeing Stingray MQ-25 drone. Το νικητήριο drone έχει ξεκινήσει να φέρει στον αέρα το σύστημα…

…Aerial Refueling Store (ARS).

Το “Stingray unmanned carrierborne tanker” όπως το αποκαλούν οι Αμερικανοί θα ενσωματώνεται κανονικά στις Πτέρυγες Μάχης των αεροπλανοφόρων ενώ το ARS δε διαφέρει από αυτό τον Super Hornets, το Cobham ARS.

Το πρωτότυπο T1 πέταξε για 2,5 στις 9 Δεκεμβρίου 2020 και δοκιμάστηκαν τα αεροδυναμικά του χαρακτηριστικά με το ARS αναρτημένο κάτω από πτέρυγα.

Το MQ-25 ως “fleet – aerial refueling” αντικείμενο βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη σειρά των Engineering Manufacturing Development (EMD) αεροχημάτων ενώ τρία System Demonstration Test Articles (SDTAs) έχουν παραγγελθεί από την αμερικανική US Naval Air Systems Command.

Μέχρι στιγμής έχουν παραγγελθεί έξι Stingray που θα παραδοθούν μέχρι τον Αύγουστο του 2024 ενώ τα τέσσερα Engineering Development Model (EDM) αεροσκάφη με κόστος 805 εκατομμύρια θα γίνουν τελικά 70 για να αναλάβουν τον ρόλο τους μετά τον CBARS (carrier-based aerial refueling system) διαγωνισμό.