Η Sony μόλις έριξε στην ευρωπαϊκή αγορά τον πιο φτηνό της native 4K προβολέα. Καλώς όρισε λοιπόν ο Sony VPL-VW290ES που…

…στις ΗΠΑ έχει κωδικό Sony VPL-VW325ES. Ο διάδοχος του Sony VPL-VW270ES έχει τον επεξεργαστή Sony X1 for Projectors που έχει σχεδιαστεί ώστε να δίνει επιπλέον ποιότητα HDR, λεπτομέρειες και motion processing.

Ο επεξεργαστής:

Η νέα αυτή υπολογιστική ‘καρδιά’, ο X1 for Projector δίνει frame-by-frame ανάλυση και τεχνολογία από την Sony X1 των Bravia. Οι προβολείς δίνουν dynamic HDR έλεγχο αλλά όχι Dolby Vision ή HDR10+ αν και υπάρχει το Sony Dynamic HDR Enhancer που βελτιστοποιεί διαρκώς την εικόνα μας.

Αναβαθμισμένο είναι κα το Super Resolution Reality Creation με pixel-level ανάλυση για image upscaling σε υφές και λεπτομέριες. Ο VPL-VW290ES έχει ίδια φωτεινότητα και specs σε επίπεδο SXRD panel με 1500 lumens από λάμπα ενώ κοστίζει €5499 σε λευκό και μαύρο από τον επόμενο μήνα στην ΕΕ.

Από την άλλη, στη σειρά των ναυαρχίδων 800-series SXRD έχουμε τον Sony VPL-VW890ES που έχει και κωδικό VPL-VW1025ES στις ΗΠΑ με κόστος £24,999 ή ευρώ, πηγή φωτός laser και all-glass ARC-F φακό.

Ο φακός ARC-F είναι 18-στοιχείων, 15-group, με μεγάλη διάμετρο και ‘φροντίδα’ για τα χρώματα. Η δε Z-Phosphor laser πηγή δεν έχει χρόνο warm-up και υπόσχεται 20,000 ώρες σε 2200 lumens. Και στον νέο μικρό και στον νέο ‘μεγάλο’ έχει HDR Reference και HDR10 picture presets όταν λειτουργείς σε HDR Auto.