Η τεχνολογία αερόσακων μηχανών έχει προχωρήσει πολύ από τότε που η Honda είχε για πρώτη φορά τοποθετήσει αερόσακους σε μια Goldwing. Μια νέα γενιά…

….έχει έρθει τα τελευταία χρόνια να αλλάξει τα πάντα.

Η γαλλική In&Motion παρέχει AI τεχνολογίας αερόσακους σε πολλές εταιρίες όπως οι Held, Klim, Ixon, Furygan, RST και άλλες. Αυτό είναι το νέο γιλέκο Klim AI-1.

Το AI-1 είναι ένα απλό στη χρήση γιλέκο με μαλακό foam back protector, λίγο σκληρό πλαστικό πίσω, και ένα σύστημα προστασίας hard shell. Με breathable υλικά και σχεδιασμό που προστατεύει από την εφίδρωση.

Το In&Motion έχει έναν επεξεργαστή που λειτουργεί έτσι ώστε να ενεργοποιείται προστασία για θώρακα, κοιλιακούς, πλάτη. Υπάρχει μια μπαταρία που διαρκεί για 25 από την ενεργοποίηση του αερο-γιλέκου, ενώ υπάρχει και micro-USB θύρα για φόρτιση.

Όταν κινείται ο αναβάτης, καταγράφει τις κινήσεις του 1,000 φορές το δευτερόλεπτο με επιταχυνσιόμετρα, γυροσκόπια, GPS ενώ τα data μένουν κρυπτογραφημένα στο σύστημα με την In&Motion μόνο να έχει πρόσβαση για αναλύσεις. Με περισσότερες από 50,000 μονάδες ήδη στους δρόμους, οι αλγόριθμοι έχουν ήδη βελτιωθεί και το data sharing έχει αποδώσει ενώ ένας ιδιοκτήτης αν θέλει μπορεί να ‘ξεκόψει’ από το σύστημα αυτό.