Τα μεγάλα ποσά που ‘πέφτουν’ στο streaming δεν σταματούν. Η Amazon επιβεβαίωσε την αγορά της MGM, ναι, της μητρικής των James Bond ταινιών. Όπως φαίνεται το…

…τίμημα θα είναι στα $8.45 δις. Το στούντιο έχει στην ιδιοκτησία του και άλλα franchise όπως τις ταινίες Rocky ενώ το Variety λέει πως η αγορά ήταν ‘στο ψήσιμο’ εδώ και καιρό.

Το THR λέει πως η MGM έχει μια βιβλιοθήκη από 4,000 ταινίες αλλά και 17,000 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος. Η δε Amazon Prime αποκτά έτσι και άφθονο περιεχόμενο.

Η δε MGM έχει από κοινοί τα δικαιώματα των James Bond μαζί με την Eon Productions -την διαχειρίζονται τα ετεροθαλή αδέρφια Barbara Broccoli και Michael G. Wilson- και το Variety θεωρεί απίθανο η Amazon να λανσάρει το επόμενο Bond ως streaming περιεχόμενο.

Με το deal αλλάζουν χέρια οι: “12 Angry Men,” “Basic Instinct,” “Creed” and “Rocky,” “Legally Blonde,” “Moonstruck,” “Poltergeist,” “Raging Bull,” “Robocop,” “Silence of the Lambs,” “Stargate,” “Thelma & Louise,” “Tomb Raider,” “The Magnificent Seven,” “The Pink Panther,” “The Thomas Crown Affair” ενώ στα τηλεοπτικά έχουμε “Fargo,” “The Handmaid’s Tale” και “Vikings.”