Ο κινεζικός γίγαντας, η Xiaomi έχει αποκαλύψει το CyberDog: ένα πειραματικό open-source μηχάνημα που “holds unforetold possibilities.”

Το CyberDog έρχεται μετά το(ν) Spot, το ρομποσκυλί που έφτιαξε η Boston Dynamics και ξεκίνησε να πωλείται το 2020 για $74,500 για πληθώρα χρήσεων – και πλέον ανήκει στην Hyndai που αγόρασε την εταιρία.

Δεν είναι ακόμη σαφές για ποιες χρήσεις προορίζει η Xiaomi το CyberDog, λέει όμως στο δελτίο τύπου της πως η open-source φύση του είναι σημαντική. Αρχικά θα παραχθούν 1,000 μονάδες για “Xiaomi Fans, engineers, and robotic enthusiasts.” Η εταιρία λέει στους χρήστες να “propel the development and potential of quadruped robots”.

Κάθε τεμάχιο θα κοστίζει 9,999 Yuan, κάπου $1,540.

Στο δελτίο τύπου του CyberDog πάντως η εταιρία μιλά για “pet-like nature,” κάτι που κάνει και ο Aibo, το ρομποτικό σκυλάκι της Sony – αν και το CyberDog είναι πολύ πιο φουτουριστικό.

“CyberDog can analyze its surroundings in real-time, create navigational maps, plot its destination, and avoid obstacles. Coupled with human posture and face recognition tracking, CyberDog is capable of following its owner and darting around obstructions,” λέει Xiaomi.

Φυσικά απαντά σε φωνητικές εντολές, αναγνωρίζει wake λέξεις και ελέγχεται από μια smartphone app.

Χρησιμοποιεί αισθητήρες lidar, πανοραμικές κάμερες, φώτα αναζήτησης.