Ναι, ο κυβερνήτης του Star Trek θα βρεθεί στο… Διάστημα! Η εταιρία του Jeff Bezos, h Blue Origin, ανακοίνωσε πως ο…

…ηθοποιός William Shatner θα εκτοξευτεί από το Δυτικό Τέξας στις 12 Οκτωβρίου!

“Yes, it’s true; I’m going to be a ‘rocket man!’” είπε σε tweet ο 90χρονος για να συμπληρώσει, “It’s never too late to experience new things.”

Ο Bezos που είναι φυσικά ο ιδρυτής της Amazon είναι φαν της εμβληματικής sci-fi σειράς και είχε ‘παίξει’ και έναν ρόλο στην ταινία του 2016, “Star Trek Beyond.”

Με αυτό το επίτευγμα ο Shatner θα είναι και ο γηραιότερος που θα φτάσει στο Διάστημα σε μια κάψουλα Blue Origin. Θα είναι μαζί του άλλα τρια άτομα, τα δύο από τα οποία έχουν πληρώσει ‘εισητήριο’. Θα είναι και δεύτερος ηθοποιός που θα βρεθεί στο Διάστημα αφού την Πέμπτη μια ρωσίδα ηθοποιός και ένας σκηνοθέτης εκτοξεύονται στον International Space Station για δύο εβδομάδες γυρισμάτων.

“I’ve heard about space for a long time now. I’m taking the opportunity to see it for myself. What a miracle,” συμπλήρωσε.

Ο Shatner έπαιξε τον κυβερνήτη του USS Starship Enterprise από το 1966 μέχρι το 1969 ως Captain Kirk όμως συμμετείχε και σε 7 ταινίες.

Μαζί του θα έχει έναν μηχανικό της NASA που ίδρυσε εταιρίας μικροδορυφόρων, έναν ιδρυτή software εταιρίας που ειδικεύεται σε κλινικές έρευνες, δύο άτομα που συμμετείχαν σε δημοπρασία θέσων με τελική τιμή εισητηρίου τα $28 εκατομμύρια. Στην τέταρτη θέση είναι ο αντιπρόεδρος mission and flight operations.

Ο Shatner από την άλλη θα έχει μια πτήση διάρκειας 10 λεπτών μέχρι τα 106 χιλιόμετρα υψόμετρο πριν προσγειωθεί στην έρημο πάλι.

Θα είναι η δεύτερη πτήση της Blue Origin με πλήρωμα.