Η εταιρία έριξε το πρώτο της ηλεκτρικό… βόλι με το MX-30 electric crossover και έχει πετύχει σε αγορές όπως των ΗΠΑ καλά αποτελέσματα με μοντέλα όπως…

…το CX-5. Τώρα όμως η Mazda ετοίμασε ένα νέο μέλος για την οικογένεια των SUVs. Αυτό το είναι το 2022 Mazda CX-50 που μάλιστα με πολλά… ‘εξτραδάκια’ έχει και σημαντικές off-road επιδόσεις στο στυλ της ανταγωνίστριάς της, της Subaru.

Πιο ψηλό το CX-50 από το CX-5, πιο δυναμικό, με πολλά στοιχεία από την σχεδιαστική γλώσσα της Mazda αλλά και ‘αντοχής’ εικόνα, το νέο μοντελάκι θα κινείται και από ατμοσφαιρικούς αλλά και από turbo εκδόσεις του κινητήρα Skyactiv-G 2.5 λίτρων. Το κιβώτιο στις ΗΠΑ όπου αρχικά έχει εμφανιστεί, είναι εξάρι αυτόματο, η κίνηση είναι σε όλους τους τροχούς και τα off-road χαρακτηριστικά του SUV περιλαμβάνουν και τέσσερις δυνατότητες για το Mazda Intelligent Drive Select, ή αλλιώς το MI-Drive. Οι ρυθμίσεις είναι οι normal, sport, towing και off-road. Στην δε τελευταία επιλογή έχεις επιπλέον επιλογή για: gravel, sand, mud, με το σύστημα να είναι “intelligent”.

Με πλαστικές επενδύσεις στους θόλους, μαύρη γρίλια, προστατευτικά και οροφή για… εκδρομή, έχει κάτι διαφορετικό να πει.