Από τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα στον τομέα θα διαλέξουν οι κάτοικοι του…

…down under σε λίγο καιρό. Μια διαδικασία ιδιαίτερη, με τους ανταγωνιστές να υπόσχονται άλματα σε ένα τομέα τεχνολογίας που έχει γνωρίσει πολλά αποτυχημένα προγράμματα τα τελευταία χρόνια.

Η μεταφερσιμότητα των δύο ανταγωνιστικών συστημάτων δοκιμάστηκε στο λιμάνι του Sydney τον Οκτώβριο και είναι τελευταία φάση του διετούς προγράμματος με την ονομασία Risk Mitigation Activity (RMA) ώστε η Αυστραλία να διαλέξει το νέο της ΤΟΜΑ – Infantry Fighting Vehicle (IFV). Η μεταφερσιμότητα δοκιμάστηκε με τα HMAS Adelaide, HMAS Choules αλλά και τις αποβατικές ακάτους του Ναυτικού των ΗΠΑ μετά από τις δοκιμές στο έδαφος στις περιοχές Puckapunyal, Victoria και Cultana της Αυστραλίας.

Δύο οι τελικοί διεκδικητές, το “Redback” της Hanwha Defense Australia και το KF-41 LYNX της Rheinmetall Defence Australia.

Μετά το πρόγραμμα LAND 400 Phase 3 θα αγοραστούν από τους Αυστραλούς 450 IFVs που θα αντικαταστήσουν τα γνωστά μας στην Ελλάδα, M113 Armoured Personnel Carrier (APC). Η δαπάνη είναι ανάμεσα στα $18.1 ξκαι $27.1 δισεκαττομύρια με την απόφαση να αναμένεται το 2022.