Ας… καλωσορίσουμε το Microhaus! Το μικρό αυτό σπίτι είναι το νεότερο μοντέλο στην σειρά των μικρών σπιτιών της Haus.Me. Η πανέξυπνη εταιρία έχει κυρίως ως προϊόντα τα smart, επιπλωμένα, όμορφα και γεμάτα…

…τεχνολογία σπιτάκια που δημιουργούν μια ‘φούσκα’ εργασίας και διαβίωσης. Τι The Microhaus περιγράφεται από την εταιρία ως “simple as an RV, cool as a yacht,” και είναι αρκετό (;) για δύο. Με βάρος 4,037 κιλάκια, είναι μεταφέρσιμο με ένα trailer αν και η εταιρία το ‘δείχνει’ συρόμενο από ένα Tesla Model X.

Α! Η Microhaus δεν το προορίζει μόνο για χρήση αλλά και για ενοικίαση αφού λέει πως είναι “start monetizing your backyard,” ιδανικό δηλαδή για να μένει ένας μουσαφίρης ή νοικιάρης σε μονοκατοικία.

Η συνθετική δομή του έχει σαν βάση 3D-εκτυπωμένα στοιχεία από fiberglass και βαμμένο ατσάλι ενώ σχεδιαστικά έχει πάρει στοιχεία από τον κόσμο των γιότ. Πόσο μεγάλο; Δίνει 11 τ.μ που έχουν διαχωριστεί σε ένα μικρό ‘kitchenette’ κουζινάκι, ένα υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο.

Φυσικά υπάρχει μόνο ένα micro-ψυγείο με φούρνο μικροκυμμάτων, νεροχύτης, καφετιέρα και λίγος αποθηκευτικός χώρος. Το κρεββάτι είναι για δύο, υπάρχε μπάνιο ΜΕ κανονικό ντουζ ενώ μια ηλεκτρική τουαλέτα συμπληρώνει το σύνολο.

Στο ατού της σχεδιάσης τα τεράστια πανοραμικά παράθυρα ενώ η Haus.Me λέει πως και το Microhaus όπως όλα τα μοντέλα της, έχει και ένα σύστημα “cloud-based self-diagnosis”. Ρεύμα και νερό υπάρχουν για 10 ώρες, όλα ελέγχονται με την φωνή, το φως πρσαρμόζεται, ο αέρας έχει ένα “Antivirus Shield air purification” σύστημα ενώ το νερό καθαρίζεται με reverse osmosis τεχνολογία.

Το Microhaus παραδίδεται ως ένα τεμάχιο, στήνεται σε 60 λεπτά και βγαίνει σε Light και Pro μοντέλο με διαφορές στα υλικά του εσωτερικού και τις τεχνολογίες. Το Pro έχει πέτρα, ξύλο στις διακοσμήσεις, τα συστήματα φιλτραρίσματος και άλλα. Το ένα στα $60,000 και το άλλο στα $80,000.