Μια τεράστια, στρατηγική συνεργασία έχει ανακοινωθεί. Έτσι λοιπόν μεταφράζοντας το “η ισχύς εν τη ενώσει” οι εταιρίες θα ετοιμάζουν 5 νέες πλατφόρμες μαζί για να ετοιμάζουν μια…

…αρμάδα από ηλεκτρικά οχήματα. Οι Renault, Nissan και Mitsubishi έχουν ήδη την πλατφόρμα CMF-EV (for C-segment and D-segment cars) όπως κα ιτις CMF B-EV (for B-segment products) και μια για kei cars για τα οχήματά τους. Το Reuters λέει πως η τελευταία είναι σημαντική για τις Nissan και Mitsubishi στην Ιαπωνία.

Η έτερη πλατφόρμα που υπάρχει είναι αυτή που η Renault έχει ήδη σε χρήση για τα Renault K-ZE και Dacia Spring στην Κίνα και βασίζεται στην CMF-A με πιθανή ονομασία CMF A-EV και, ίσως, στόχο οχήματα MPV, crossover για την Ινδία.

Συνολικά μιλάμε για 30 (!) νέα EV οχήματα και επένδυση των €20 δις από τις εταιρίες μέχρι το 2027 για την ανάπτυξη των οχημάτων ΕΠΙΠΛΕΟΝ των €10 δις που εταιρίες επενδύουν για τον εξηλεκτρισμό τους.

Η στόχος είναι να είναι μια κοινή επένδυση όλο αυτό το σχέδιο ενώ το Reuters έγραψε πως οι τρεις εταιρίες θα μοιρασούν και cells και άλλα στοιχεία κατασκευής ώστε να πέσει το κόστος των battery pack -το ακριβότερο στοιχείο ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου- στο μισό.

Η συμμαχία θα επενδύσει σε εγκαταστάσεις στην Βρετανία, την Κίνα, την Ιαπωνία ώστε να υπάρχουν 220 gigawattωρες δυναμικού μπαταριών μέχρι το 2030.

Περισσότερα στοιχεία θα έχουμε και μέσα στην εβδομάδα.