Ο κ.Radim Passer, Τσέχος εκατομμυριούχος που έχει αξία περί τα $300 εκατομμύρια διαθέτει ένα από τα υπεραυτοκίνητα που ονομάζονται Bugatti Chiron. Ο κύριος αυτός λοιπόν αποφάσισε να δοκιμάσει το κατά πόσον…

…αυτό το μοντέλο μπορεί να αποδώσει όπως το ορίζουν οι κατασκευαστές στην γερμανική Autobahn. Η διαδρομή είναι ανάμεσα στο Βερολίνο και το Αννόβερο και η πορεία εκεί έγινε πριν μερικούς μήνες. Ο άνθρωπος μάλιστα είχε επιχειρήσει να ‘τελικιάσει’ και μια Bugatti Veyron πριν από έξι χρόνια.

Η δε Bugatti Chiron έχει ένα 8.0λιτρο W16 κινητήρα που αποδίδει ούτε λίγο, ούτε πολύ 1,479 (!!) ίππους και 1,180 λίβρες ροπής κάτι που σημαίνεοι πως κάνει το 0-100 σε 2.3 δευτερόλεπτα ενώ -το κυριότερο- φτάνει τα 420 χλμ/ώρα τελική!

Ο Radim Passer μάλιστα έριξε το βίντεο στο κανάλι του στο YouTube όπου το έχουν δει εκατομμύρια.

Αλλά. Αν και στο σημείο στο οποίο έγινε η ταχύτητα δεν υπάρχει όριο ταχύτητας και ο ίδιος ισχυρίζεται πως στις 4:50 της Κυριακής και με “καλή ορατότητα” όπως και “αρκετός χρόνος να αντιδράσει” καθώς υπήρχε ένα αυτοκίνητο ανά χιλιόμετρο μόλις.

Ο Passer όμως έχει το αρμόδιο υπουργεία να λέει πως “rejects any behavior in road traffic that leads or can lead to endangering road users” και έτσι μπορεί ο 58χρονος εκατομμυριούχος όπως λέει η “The Sun” να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών, πέντε όπως λένε ελβετικά ΜΜΕ. Η κα.Doreen Guenther της Αστυνομίας της Γερμανίας είπε: “We are looking at the possibility of a banned car race.”