Είναι μια στιγμή-σταθμός για τις οθόνες υπολογιστών. Το νέο Samsung QD-OLED μόνιτορ είναι το ‘αδερφάκι’ του Dell Alienware που έχει επιβεβαιωθεί πως…

…είναι ένα από τα δύο πρώτα QD-OLED μόνιτορ στην αγορα. Και φαίνεται πως η πρώτη τιμή που έχουμε είναι τα $1299.

Το μοντέλα έχει πια ανακοινωθεί επίσημα από την Samsung αν και οι πρώτες λεπτομέριες είχαν βγει στην CES 2022 και θα είναι ένα 34αρι curved gaming μοντέλο με ανάλυση UWQHD (3440×1440 pixels).

ΣΗΜΕΡΑ, είναι το μόνο QD-OLED panel της κατηγορίας του σε παραγωγή. Το 34αρι QD-OLED panel η Samsung Display μας λέει πως αποδίδει 250 nits brightness σε όλη την οθόνη και 1000 nits peak brightness, με 80.7% Rec.2020 color gamut, με την ‘πιο μεγάλη γωνία θέασης’ σε κάθε μοντέλο αλλά και 10-bit βάθος χρώματος μαζί με “true black”.

Η καμπυλότητα είναι 1800R και η Samsung λέει πως είναι το “world’s slimmest gaming monitor” με μόλις 5.9mm πάχος.

Το refresh είναι στα 175Hz, ο χρόνος απόκρισης στα 0.1ms και η Samsung Display δίνει πιστοποίηση σε Nvidia G-Sync Ultimate και AMD FreeSync Premium Pro. Υπόσχονται και “burn-in προστασία” με το Real-time ISC (Image Sticking Correction) αλλά ούτως η άλλως η εταιρία λέει πως ο κίνδυνος για burn-in είναι μειωμένος στα QD-OLED συγκριτικά με της LG Display τα WOLED.

Λογικά θα κοστίζει κάπως λιγόγερο από το Dell Alienware AW3423DW.