Θα είναι μια δυνατή ‘επίθεση’ της εταιρίας μετά από χρόνια; Το νέο πουλέν της Mazda, το CX-60 φτάνει πια και στην Ευρώπη και χρησιμοποιεί την…

…λεγόμενη Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture. Αυτό σημαίνει πως η κίνησε σε όλους τους τροχούς, το all-wheel-drive σύστημα, είναι διαθέσιμο μόνο σε mild- ή plug-in hybrid κινητήρες, από τετρακύλινδρους μέχρι εξακύλινδρους.

Στη γερμανική αγορά, η έκδοση plug-in είναι η βάση της γκάμας και θα κοστίζει €47,390 με επιλογές σε Prime-Line, Exclusive-Line, Homura και Takumi σε ότι αφορά τις εκδόσεις.

Η έκδοση e-Skyactiv PHEV δίνει 63 all-electric αυτονομία με βάση τη διαδικασία Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure και τελική ταχύτητα τα 140 σε ηλεκτρισμ΄. Στη λειτουργία PHEV πάει στα 200 ενώ το CX-60 e-Skyactiv PHEV θα φτάσει τα 100 σε 5.8 δεύτερα.

Τι είναι αυτό το σύνολο; ένας 2.5λιτρος που λειτουργεί μαζί με 100-kW μοτέρα και 17.8-kWh μπαταρία για 327PS και 500 Nm δύναμη στο σύνολο. Το κιβώτιο είναι 8άρι για όλες τις εκδόσεις που θα δούμε με ΗΠΑ και ΕΕ.