Μετά από πολλές διαρροές, αρκετές καθυστερήσεις και μια teaser καμπάνια εντυπωσιακή, η Maserati απουσίασε το νέο της μοντέλο με την… ελλνική ‘μαγιά’! Ιδού, η Grecale SUV. Είναι η πρώτη…

…είσοδος της Maserati σε μια αγορά τεράστια, αυτή των compact και μεσαιών crossover και, ακόμη και αν μοιράζεται την πλατφόρμα με την Alfa Romeo Stelvio, το όχημα αυτό είναι το κάτι ‘άλλο’ ενώ θα βγαίνει και σε electricή έκδοση.

Ας πάμε όμως στα βασικά: Είναι η Grecale όμορφη;! Χμμμ. Ναι. Αλλά ακολουθεί και πιστά την σχεδιαστική γλώσσα της Μaserati, σε SUV βέβαια εκδοχή. Αν και μάλλον είναι πιο όμορφη από την Levante από την οποία είναι μικρότερη και κοντύτερη.

Η Grecale θα διαθέτει ένα νέο Android infotainment σύστημα μέσα με διπλές οθόνες αφής και δύο οθόνες, μια στις 12.3′ και μια 8.8αρα από κάτω σε “διπλωμένο” κομμάτι γυαλιού ενώ κάθε Grecale έχει ψηφιακό ταμπλό στις 12.3′ και το Maserati ρολόι στο ταμπλό σε digital έκδοση.

Εσεωτερικά έχεις αλουμίνια, δέρματα, και άλλα χλιδάτα στοιχεία ενώ ενώ η εταιρία λέει πως έχει περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές σε σχέση με τον γερμανικό ανταγωνισμό – μάλλον δείχνει τις Macan και Mercedes GLC.

Το βασικό μοντέλο είναι το GT, με turbo 2.0λιτρο τετρακύλινδρο και mild-hybrid σύστημα για 296 ίππους και τα 100 σε 5.3 δεύτερα ενώ υπάρχει και η Grecale Modena με 325 ίππους και τα 100 σε 5 δεύτερα. Όλα είναι τετρακίνητα, το κιβώτιο είναι αυτόματο, τα φρένα αεριζόμενα Brembo ενώ ακόμη και το βασικό τεμάχιο μπορείς να το αποκτήσεις με αερανάρτηση. Το βασικό έχει 19αρηδες τροχόύς και το Modena 20αρηδες.

Μετά υπάρχει η έκδοση Trofeo με twin-turbo 3.0λιτρο V6 από το MC20 και 523 ίππους, 98 λιγότερους από το MC20 με τα 100 να φτάνουν σε 3.6′, αεροανάρτηση με adaptive αμορτισέρ, διαφορικό ηλεκτρονικό, καλύτερα φρένα και 21αρηδες τροχούς όπως το Corsa drive mode.

Η δε έκδοση Folgore θα είναι η πλήρως ηλεκτρική με ένα 105-kilowatωρας battery pack και τεχνολογία 400 volt, 590 λίβρες ροπής, άλλους τροχούς και προφυλακτήρες, άλλα σχέδια μέσα και χρώματα έξω. Θα βγει στην αγορά έναν χρόνο μετά από τις άλλες εκδόσεις.