Η κατηργορία των drone με βάρος κάτω από τα 250 γραμμάρια είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Μέχρο και το DJI Mini 3 Pro όμως ήταν μια οικογένεια από gadget που δεν είχαν και μεγάλο…

…τεχνολογικό ενδιαφερόν. Και τώρα ιδού! Μιλάμε για το νέο μοντέλο με 4K 60fps κάμερα και αισθητήρες μπροστά, πίσω, κάτω, τεχνολογία δηλαδή που πριν διέθετε μόνο το Air 2S που όμως πιάνει τα 595 γραμμάρια βάρους!

Στα ultra-light μοντέλο δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, υπάρχει όμως το AutelsEVO Nano, η οικογένεια δηλαδή των μικρών drone που βγήκαν στις αρχές του 2022 και ήταν τα πρώτα μηχανήματα κάτω από τα 249 γραμμάρια με αισθητήρες πρόσκρουσης.

Από την άλλη σε αυτή την κατηγορία, πέρα από τα 249 γραμμάρια, υπάρχει και το θέμα της τιμής αφού δεν είναι το χωράφι των prο και high-end μοντέλων.

Το νέο Mini 3 λοιπόν είναι εδώ και άλλο σχέδιο από τα DJI προϊόντα στα σημεία, και νέο σχεδιασμό του gimbal που μάλιστα περιστρέφεται από οριζόντια σε κάθετο και αντίστροφα.

Στα 249 υπάρχει μια επιλογή για την 47 λεπτών ‘Intelligent Flight Battery Plus’ (3850mAh) λύση και μια που είναι η 34 λεπτών ‘Intelligent Flight Battery’ (2453mAh). Στη χρήση η‘return to base’ προειδοποίηση έρχεται μετά τα 25 λεπτά.

Το χειριστήριο προσφέρει λειτουργίες Cine, Normal και Sport με την τελευταία να έχει τους αισθητήρες πρόσκρουσης εκτός λειτουργίας ενώ υπάρχει και το σύστημα DJI APAS 4.0 collision avoidance system με το οποίο “ορίζεις” κάτι που θέλεις να αποφύγει στο drone.

To on-board software πάντως είναι στην ίδια κατηγορία ή καλύτερο του 570g Mavic Air 2 που διαθέτει μια προηγούμενη έκδοση του APAS. Την ίδια υπάρχει και συστήμα ActiveTrack, Point of Interest και το Spotlight ενώ μπορείς να έχεις και τα QuickShots του Mini 2.

Το νέο μοντέλο μπορεί να κινηθεί μέχρι και με 16m/s ταχύτητα ενώ η κάμερα είναι ένας 1 / 1.3-inch CMOS αισθητήρας με dual native ISO και direct output των πλάνων HDR. Η κάμερα είναι 24mm EFL όπως του Mini 2 και του Mavic Air 2.

Μπορείς να γράψεις 4K σε 60fps ή 48MP RAW φωτογραφίες και δίνει και ένα D-Cinelike color mode. Το λογισμικό δίνει 12 megapixel shooting mode ενώ στα 48 megapixels αφαιρείται το exposure bracketing. Το digital zoom από την άλλη είναι μια μέτρια λύση -όπως πάντα.

Χειριστήριο μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στο RC-N1 και το νέο DJI RC με την ενσωματωμένη οθόνη. Το χειριστήριο είναι κάτι σαν Android οθόνη μαζί με ένα DJI χειριστήριο και έχει μια MicroSD θύρα και δύο USB-C θύρες, μια για φόρτιση και μια για να συνδεθεί άλλη συσκευή Android σε host. To remote με την οθόνη λειτουργεί για 4 ώρες και συνδέεται μέσω Bluetooth 4.2 λη wi-fi στο διαδίκτυο. Η εμβέλεια είναι στα 12 χιλιόμετρα με 1080p live view!

Πόσο θα έχει; Οι πληροφορίες λένε για 759 ευρώ.