Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Range Rover Sport. Το νέο μοντέλο, του 2023 έχει πολλά από τα στοιχεία του…

…Range Rover Sport του 2021 και τα βελτιώνει, σύμφωνα με την εταιρία. Το Land Rover Range Rover της νέας χρονιάς είναι πιο μυώδες, δυναμικό, μοντέρνο και σοφιστικέ ενώ, λένε, πως είναι πιο αντοχής και ικανό να τα καταφέρει όλα.

Το μπροστινό τμήμα έχει πολλές αλλαγές ενώ πιο minimal και sleek είναι και το προφίλ αλλά και η φιγούρα του μοντέλου. Έχεις 23” τροχούς, νέα πλαϊνά, νέο σχέδιο εξάτμισης και πολλά στοιχεία βελτιστοποίησης.

Μέσα έχεις οθόνη 13.1 ιντσών infotainment και μια 13.7αρα στον οδηγό ενώ νέα είναι τα καθίσματα, νέο το σύστημα αερισμού Cabin Air Purification Pro και νέα τα ηχεία Meridian Signature Sound με το ολόφρεσκο Active Noise Cancellation σύστημα.

Υπάρχουν και over-the-air software αναβαθμίσεις αλλά και Wireless Apple CarPlay ενώ υπάρχει και Android Auto στάνταρ.

Το Land Rover Sport θα βγει και ηλεκτρικό το 2024 με ένα νέο σύστημα ενώ σήμερα ο κινητήρας V6 συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ με την ονομασία P510e Electric Hybrid. Συνολικά το όχημα δίνει 510 PS, ενώ τα 100 φτάνουν σε 5.4 δευτερόλεπτα. Σε χρήση ηλεκτρική έχεις 100 χιλιόμετρα σε ησυχία.

Αν αγαπάτε τους V8 το Range Rover έχει το μωρό της BMW, τον 4.4λιτρο twin-turbo με 530 ίππους για τα 4.3 δεύτερα σε μέχρι τα 100. Το δε P440e Electric Hybrid μοντέλο δίνει τον P400 mild-hybrid εξακύλινδρο Ingenium κινητήρα, ενώ υπάρχει και ο εξακύλινδρος D300 και τα D350 mild-hybrid ντίζελ.

Για την σταθερότητα υπάρχει το Dynamic Response Pro μαζί με την πιο νέα Dynamic Air Suspension ενώ συνδυάζονται με ένα 48-volt σύστημα electronic active roll control (!).

Στις ΗΠΑ αρχίζει από τα $97,500 περίπου.