Το Σάββατο 28 Μαΐου η φοιτητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα διοργανώσει για 5η φορά το Thessaloniki Formula Show στο κάτω μέρος της πλατείας Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Αριστοτέλη. Για ακόμη μία χρονιά η Aristotle Racing Team θα δώσει…

…την ευκαιρία στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού να πάρουν μια γεύση από Formula. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες μικροί και μεγάλοι fan της Formula θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με το μονοθέσιο, να παίξουν διάφορα παιχνίδια και να κερδίσουν αναμνηστικά δώρα από την ομάδα. Φυσικά όσοι παραβρεθούν στο show θα μπορέσουν να δουν από κοντά το ART-21, το 7ο αγωνιστικό μονοθέσιο της ομάδας, να τρέχει σε ειδική χάραξη πίστας.

Για όσους δεν γνωρίζουν η Aristotle Racing Team (ART) είναι μια πανεπιστημιακή φοιτητική ερευνητική ομάδα που ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κατασκευάζει το δικό της μονοθέσιο τύπου Formula Student με το οποίο τρέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς με τελευταία επιτυχία, την 2η θέση στο αγώνισμα του Business Plan και την 4η θέση στο αγώνισμα της πρόσφυσης στους διαγωνισμούς της Ουγγαρίας και της Τσεχίας. Η ομάδα κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με νέα μέλη, τα οποία έχουν ως κοινό στόχο την μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός πλήρως λειτουργικού αγωνιστικού μονοθέσιου το οποίο συμμετέχει κάθε χρόνο μαζί με άλλες 614 πανεπιστημιακές ομάδες στο μεγαλύτερο διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό Formula Student.

Όλο το event θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Αν σας αρέσει και εσάς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και θέλετε να γνωρίσετε από κοντά την ομάδα και το έργο της, η Aristotle Racing Team σας περιμένει όλους το Σάββατο 28 Μαΐου, από τις 12 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, στο κάτω μέρος της Πλατείας Αριστοτέλους.