Τι να πει και τι να σχολιάσει κανείς για την Mercedes-AMG ONE. Το απόλυτο γερμανικό μαχητικό ‘σκάφος’ σε τροχούς είναι εδώ. Με τεχνολογία που έρχεται από τις εμπειρίες της…

…ομάδας F1 εδώ και 8 χρόνια. Τεχνολογίες που προσαρμόστηκαν σε ένα αυτοκίνητο δρόμου. Η κυρία Susie Wolff μας λέει pure joy.

Η Mercedes-AMG One των 1.063 ίππων έχει τον υβριδικό V6 κινητήρα της εταιρίας που έχει κερδίσει οκτώ Παγκόσμια Πρωταθλήματα Formula 1 και είχε εμφανιστεί ως πρωτότυπο στην Έκθεση Φρανκφούρτης του 2017 έχει τελική ταχύτητα τα 352 και συνδυάζει τον υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα των 1,6 λίτρων που αποδίδει μέγιστη ισχύ 574 ίππων στις 9.000 στροφές με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες. Υπάρχει μαζί και μια μπαταρία των 8,4 kWh με ηλεκτρικό κύκλωμα 800V που μπορεί να εξασφαλίσει μια ηλεκτρική αυτονομία για 18 και κάτι χιλιόμετρα.

Σήμερα έχει πια τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής της μάρκας και θα παραχθεί σε μόλις 275 αντίτυπα. Όλα παρά την τιμή των 2.75 εκατομμυρίων δολαρίων όλα τα τεμάχια έχουν πουληθεί.

Πατά πάνω στη βάση των 1.695 κιλών, το μονοκόκ πλαίσιο carbon ενώ η Mercedes-AMG προσφέρει τρεις διαφορετικές αεροδυναμικές εκδόσεις, την Highway με εισαγωγές αέρα κλειστές, την Track Max Downforce, όπου ανοίγουν οι εισαγωγές και τα πτερύγια και η πίσω αεροτομή εκτείνεται πλήρως και μια Race DRS.

Ναι, χαρά μας δίνουν αυτά τα αυτοκίνητα που δείχνουν πως η εξέλιξη δεν σταματά.