Η νεά εξώκοσμη σειρά έρχεται. Από τους δημιουργούς του Dark, το 1899 επιτέλους είναι στον ορίζοντα. Τι άλλο να πει κανείς από το ότι το 1899 το έχουν…

…ετοιμάσει οι άνθρωποι πίσω από την πιο mindfuck σειρά της τελευταίας δεκαετίας!; Ανυπομονούμε.

Το DARK μια απίστευτη γερμανικής παραγωγής σειρά του Netflix δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Ή μήπως μπορεί; Πάντως οι δημιουργοί του, οι Jantje Friese και Baran bo Odar το 2018 έχει που ετοιμάζουν την νέα τους σειρά που είναι και εποχής και μυστηρίου και τρόμου και υπαρξιακή.

Η σειρά δίνει την ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και επιβαίνουν σε ένα καράβι με προορισμό την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ή όχι;

Ενδιαφέρον είναι και το ότι η σειρά έχει μια τεχνική ενδιαφέρουσα στο γύρισμα. Το 1899, και τα οκτώ πρώτα επεισόδεια, γυρίστηκαν σε virtual στούντιο με τεχνολογία LED-Volume και συγκεκριμένα στο Dark Bay που βρίσκεται στο Studio Babelsberg έξω από το Βερολίνο και είναι συνιδιοκτησία των Babelsberg και Friese και την εταιρίας παραγωγή Dark Ways με το Netflix να στηρίζει. Εταιρίες τεχνολογίας όπως οι Arri, Faber και Framestore επίσης δούλεψαν για την virtual παραγωγή.

Πρωταγωνιστές οι Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Maciej Musial, Lucas Lynggaard Tonnesen, Rosalie Craig, Clara Rosager, Maria Erwolter, Yann Gael, Mathilde Ollivier, José Pimentao, Isabella Wei, Gabby Wong και Anton Lesser.