Με την αλλαγή είναι πιθανό να… αναπνέετε καλύτερα! Το Google Maps έχει λοιπόν ένα πολύ ενδιαφέρον update για τα iPhone και Android smartphone αφού θα τους δίνει τη…

…δυνατότητα να κάνουν τις outdoors δραστηριότητες τους το καλοκαίρι με γνώση για την ποιότητα του αέρα! Ναι, το Air Quality Index είναι ένα νέο στοιχείο που συνδυάζεται με μια ‘προτροπή’ για το εάν είναι ασφαλές ή όχι να βρεθείς έξω.

Τα δεδομένα στις ΗΠΑ τουλάχιστον, έρχονται από κυβερνητικές αρχές όπως η Environmental Protection Agency και η PurpleAir που είναι ιδιωτικό δίκτυο με αισθητήρες ποιότητας αέρα.

Μαζί έχουν και data που γίνονται pool ώστε να δημιουργηθεί ο χάρτης αυτός με την ποιότητα του αέρα σε τοπικό επίπεδο.

Για να δούμε λοιπόν εάν είναι… καλό για την υγεία μας να βγούμε και να αναπνέουμε απλά ανοίγουμε το Google Maps app κάνουμε tap στο εικονίδιο layers icon ΚΑΙ διαλέγουμε το Air quality δεξιά κάτω!

Αυτή τη στιγμή βέβαια τα δεδομένα υπάρχουν για ΗΠΑ, Αυστραλία και Ινδία αλλά οι υπόλοιπες περιοχές αναμένεται να προστεθούν σταδιακά.

Πέρα όμως από τα στοιχεία για την ποιότητα του αέρα, ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό είναι το active wildfire data στις υπηρεσίες των Maps, δίπλα στο Air Quality layer στι Google Maps, το νέο επιπλέον Wildfires layer.

Στις ΗΠΑ αρχικά, το νέο layer έχει δεδομένα από το National Interagency Fire Center και υπηρεσίες σε κάθε περιοχή.