Ναι. Είναι ο πρωταγωνιστής του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αυτή την εβδομάδα. Και ο Κινέζος οδηγός Zhou Guanyu το ξέρει καλύτερα πως το F1 Halo είναι ο λόγος…

…που χαμογελά. Το ατύχημα στην έναρξη του F1 Grand Prix του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πολύ ενδιαφέρον για το πως μας έδειξε πως η τεχνολογία σώζει ζωές Great Britain.

Μαζί με το χτύπημα στο όχημα του Zhou ο οδηγός της Mercedes George Russell που συγκρούστηκε μαζί του έζησε στιγμές αγωνίας. Ο Russell είπε πως ήταν “one of the scariest crashes I’ve ever seen.”

Ο Βρετανός μάλιστα τόνισε πως η F1 μπορεί να μάθει από το συμβάν τώρα: “It was horrible, in that position he was stuck there, (there was) nothing he could have done. The space between the barriers and the metal fence, and he was just stuck in there, nowhere to go. Yeah, something to learn.”

Ο Zhou στο Twitter είπε: “I’m OK, all clear,” and praised the safety device for preventing him from serious injuries, “Halo saved me today. Thanks everyone for your kind messages.”

Το Halo είχε κριτικαριστεί από πολλούς όπως και από τους Lewis Hamilton και Max Verstappen όταν λανσαρίστηκε το 2018 ΑΛΛΑ τώρα φαίνεται πως όλοι είχαν λάθος.

Και ο νικητής της Ferrari Carlos Sainz το επαίνεσε αφού είπε: “What happened with the Halo, today, they’ve saved probably two lives,” αλλά και άλλοι στο παρελθόν έχουν σωθεί από την τεχνολογία.