Η ώρα έφτασε και έγινε. Το νέο, σχεδιασμένο από λευκό χαρτί μαχητικό των Κορεατών παρακαλώ έκανε τις δοκιμαστικές τροχοδρομήσεις του και βρέθηκε στον αέρα. Το μονοθέσιο KF-21 Boramae που…

….έχει σχεδιαστεί με αρκετά στελθ στοιχεία πέταξε. Και η νοτιοκορεατική DAPA (Defense Acquisition Program Administration δήλωσε πως το KF-21 από την Βάση Sacheon της RoKAF πραγματοποίησε πτήση περίπου 40 λεπτών.

Την ίδια ώρα οι νοτιοκορεάτες επιδεικνύουν πολλά νέα στοιχεία του προγράμματος και σε ενδιαφερόμενους σε όλο τον κόσμο σε εκθέσεις.

Το πρωτότυπο χωρίς ηλεκτρονικά επάνω είχε μια σειρά από πυραύλους MBDA Meteor στις υποδοχές του αλλά όπως έχει τονιστεί η πρώτη έκδοση ΔΕΝ έχει εσωτερική αποθήκη οπλισμού καθώς το πρόγραμμα εξέλιξης του KF-21 με τα έξι πρωτότυπα θα δώσει την έκδοση Block 1 με δυνατότητες αέρος-αέρος και κάποιες δυνατότητες αέρος-εδάφους.

Μετά από την παραγωγή 40 KF-21 Block 1 με Meteor και AIM-2000 προγραμματίζονται 80 Block 2 από το 2028, μια Block 3 όμως, διαφορετική σε σημεία, θα έχει και εσωτερική αποθήκη οπλισμού και άρα θα μιλάμε όχι για 4.4+ Γενιά αλλά για 5η Γενιά.