Κι όμως υπάρχει. Ένα νέο Nissan X-TRAIL που πρόκειται να βγει στο άμεσο διάστημα στην αγορά. Μια πρώτη εικόνα έχουμε από τις παρουσιάσεις…

…στην Ιαπωνία.

Το μοντέλο έχει μια μακριά ιστορία αφού εκεί στο 2000 όταν εμφανίστηκε ήταν από τα αγαπημένα της ελληνικής αγοράς.

Νάτη λοιπόν η 4η γενιά του SUV που πλέον πέρα από το ‘αντέχω’ έχει να επιδείξει και ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης, το e-POWER στη 2η γενιά του με μεγαλύτερη δύναμη λιγότερο θόρυβο. Ένας βενζινοκινητήρας με πρωτιά τη μεταβλητής αναλογίας συμπίεσης μαζικής παραγωγής στην ουσία παράγει την ηλεκτρική ενέργεια και η κίνηση έρχεται από τον ηλεκτροκινητήρα.

Υπάρχει και τι e-Pedal Step για ομαλή οδήγηση αλλά και το e-4ORCE που αναλαμβάνει κίνηση και ενέργεια και το 4WD ενώ χάρη στη λειτουργία του έχουμε τη λεγόμενη “διαισθητική οδήγηση” που μετρά τα πάντα σε δρόμο και δίνει στους 2 ηλεκτροκινητήρες τη σωστή λειτουργία για καλή πρόσφυση.

Το νέο X-Trail έχει νέα επανασχεδιασμένη πλατφόρμα με ανεβασμένη ακαμψία και πολλές, πολλές τεχνολογίες ασφαλείας για την οδήγηση όπως τα: Nissan Safety Assist 360, προσαρμοζόμενο σύστημα προβολέων LED, Navi-link με ProPILOT τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της εταιρίας.

Νέα η κεντρική κονσόλα, ταμπλό με δύο μεγάλες οθόνες, όπως το Qashqai,την Advanced Drive Assist Display 12,3 στον ψηφιακοό πίνακα οργάνων και το σύστημα πλοήγησης NissanConnect στην δεύτερη, πάλι των 12,3 κεντρικά.

Σε εκδόσεις υπάρχει και head-up display 10,8′ και ηχοσύστημα Bose Premium Sound System αν δώσεις κάτι παραπάνω.