To νέο σύστημα έχει ετοιμάσει η Collins Aerospace που ειδικεύεται σε παρόμοια συστήμαγα για F-15 και F-16 πολλών χωρών όπως και για το MQ-9 Reaper. Φαίνεται πως…

…κάτι νέο έχει σχεδιαστεί και δοκιμάζεται τώρα. Είναι το MS-110 Multispectral Airborne Reconnaissance σύστημα που βρίσκεται μέσα σε ένα pod και εθεάθει να μεταφέρεται από ένα F-16 ενός “undisclosed international customer.”

Είναι η πρώτη πτήση για το σύστημα με την οποία δοκιμάζεται η ενσωμάτωση και η λειτουργία του δημιουργήματος της Collins. Χωρίς να είναι τίποτα γνωστό για τις δυνατότητες του MS-110 συγκεκριμένα, παρέχει εικόνα και “multispectral capabilities” ώστε το αεροσκάφος να “detect targets with a higher degree of confidence, even through poor weather/atmospheric conditions.”

“Accurate and reliable intelligence that can be shared at a national and coalition level is critical to mission success in the Joint All Domain Command and Control (JADC2) battlespace,” είπε σε δήλωση η Lora Magliocco, διευθύντρια και γενική manager για το τμήμα Airborne ISR Solutions της εν λόγω εταιρίας. Το MS-110 μάλιστα θα μπορούν, είπαν, να αποκτήσουν και άλλες χώρες.