Το Marstimer λοιπόν. Αν περιμένουμε κάτι για την συνέχεια της κατάκτησης του Διαστήματος από τον άνθρωπο, αυτό είναι μια εξέλιξη που θα αφορά τον πλανήτη Άρη. Ιδού, μετά το διάσημο Moonwatch, ένα νέο ρολόι που δείχνει ταυτόχρονα τη γήινη…

…και την αρειανή ώρα. Στην Omega μάλλον περιμένουν το αρειανό μεγάλο βήμα και την αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη και έτσι ετοίμασαν μια νέα προσθήκη στη οικογένεια των Speedmaster.

Είναι η συνεργασίας της Omega με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) που έφερε αυτό το ρολόι χειρός που μετράει τον χρόνο όχι μόνο στη Γη αλλά στον κόκκινο πλανήτη και οι λειτουργίες του μοντέλου δημιουργήθηκαν με άδεια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της ESA καθώς μια ημέρα στον Άρη είναι 39 λεπτά μεγαλύτερη από ό,τι στη Γη.

Αν δε πιστεύεται πως θα είστε στους πρώτους υπάρχει και ηλιακή πυξίδα για την εύρεση του πραγματικού Βορρά τόσο στη Γη όσο και στον Άρη!

Μέσα υπάρχει ο quartz μηχανισμός Omega Calibre 5622 που προσαρμόζεται ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος ενώ δουλεύει και για τις ψηφιακές όπως και τις αναλογικές λειτουργίες του ρολογιού ενώ το Speedmaster X-33 Marstimer έχει μία κάσα από τιτάνιο βαθμού δύο, σατινέ υφή των 45 χιλιοστών και η στεφάνη με ένα χρώμα όμορφο στον δακτύλιο είναι από οξαλικό ανοδιωμένο αλουμίνιο σε αιματίτη αφού η σκόνη στην επιφάνεια του Άρη έχει παρόμοιο χρωματισμό.

To infinity and beyond!