Η εταιρία από την Ταϊβάν, ο γίγαντας Foxconn που γνωρίζουμε μεταξύ άλλων για την συναρμολόγηση των iPhone παρουσίασε δύο ενδιαφέροντα EV αυτοκίνητα σε…

…έκδοση πρωτοτύπου στην 2022 Hon Hai Tech Day.

Τα αυτοκίνητα μάλιστα θα έχουν την μπράντα Foxtron ενώ είναι συνεργασία της Foxcon με την Yulon Motor company. Ιδού λοιπόν το νέο Model B που είναι ένα compact crossover σχεδιασμένο από τον Pininfarina.

Υπάρχει και το Foxconn Model V που είναι και το πρώτο electric pickup truck (!) της εταιρίας. Την ίδια ώρα έχουν ανακοινώσει και μια έκδοση παραγωγής του Model C concept για το 2023.

Model C concept

During the past two years, Foxtron has shown a total of five concepts including the Model C SUV, the Model E sedan, and the Model T bus from last year’s Tech Day event. However, only the Model B hatchback and Model E sedan were styled by Pininfarina, something that is evident from their shared design language.

H Foxtron λοιπόν, όπως είναι το όνομα του τμήματος αυτοκινήτων της Foxconn μας λέει πως το Model B είναι ηλεκτρικό hatchback, βασίζεται στην αρθρωτή αρχιτεκτονική MIH και είναι της ‘κατηγορίας’ VW ID.3 με μήκος 4.300 χιλιοστά, πλάτος τα 1.865 και ύψος 1.530 αλλά και μεταξόνιο είναι στα 2.800.

Model Β

Δείχνει να έχει σωστή αεροδυναμική, ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0,26 Cd ενώ μέσα κυριαρχεί μια οθόνη 15,6αρα infotainment που έρχεται δίπλα σε μια μικρή οθόνη για το ταμπλό οργάνων ενώ άλλες 2 οθόνες είναι οι ψηφιακοί καθρέφτες.

Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 230 ίππων που οι Ταϊβανέζοι λένε πως πάει στα 450 χιλιόμετρα το αυτοκίνητο.