Έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί πιο βαθειά από κάθε άλλο ρολόι της εταιρίας. Η Rolex περιγράφει το Deepsea Challenge ως “a watch that defies the limits.” Το Deepsea Challenge έχει σχεδιαστεί…

…ώστε να λειτουργεί μέχρι και 11,000 (!) κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η Rolex προσφέρει ήδη μοντέλα που αντέχουν σε βάθος 3,900 μέτρων όπως το $12,950 Deepsea Sea-Dweller και το ερώτημα είναι γιατί να ετοιμάσει κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι, επειδή μπορεί!

Το Deepsea Challenge είναι πλέον και επίσημα η κορωνίδα σε μια κατηγορία ρολογιών ποτ εμφανίστηκαν από το 1960 όταν η εταιρία είχε μάλιστα στείλει ένα πειραματικό της μοντέλο, το Deep Sea Special με το βαθυσκάφος Τrieste στο βαθύτερο μέρος της Γης, το Mariana Trench στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου έφτασε τα 10,911 μέτρα.

Το δε 2012 ο James Cameron είχε κατέβει μέσα στο Deepsea Challenger βαθυσκάφος εκεί, με ένα ακόμη, νεότερο, πειραματικό Rolex πάλι τοποθετημένο έξω από το υποβρύχιο σκάφος.

Η εταιρία λοιπόν το έκανε για να το κάνει αλλά και γιατί η Omega το 2019 έστειλε ένα πειραματικό Seamaster της στον βυθό του Mariana Trench πάνω στο σκάφος του εξερευνητή Victor Vescovo όπου και κέρδισε στην… κόντρα με επιτυχή λειτουργία στα 10,916 μέτρα αντί για τα 10,908 του ρολογιού του Κάμερον.

Το Seamaster Ultra Deep Pro με κόστος $11,883 εμφανίστηκε στην αγορά φέτος με αντοχή μέχρι και τα 6,000 μέτρα οπότε τώρα η Rolex πήρε τη νίκη…

Το ρολόι του εμπορίου (…) είναι κατασκευασμένο από grade 5 κράμα τιτανίου, το RLX titanium που του επιτρέπει να είναι 30% ελαφρύτερο από το πειραματικό μοντέλο. Η κάσα είναι των 50mm, το bezel με στοιχεία είναι περιστρεφόμενο 60 λεπτών, ενώ ο μηχανισμός 3230 δίνει 70 ώρες λειτουργία. Το μπρασελέ είναι πάλι από RLX τιτάνιο.

Το κόστος; $26,000.