Μαζί με τη νέα της φωτογραφική μηχανή, η Canon Europe ανακοινώνει την κυκλοφορία του φακού RF 135mm F1.8L IS USM, ενός σταθερού τηλεφακού ιδανικού για πορτρέτα σε ασθενή φωτισμό και του SPEEDLITE EL-5, ενός φλας…

…υψηλής απόδοσης, ιδανικού για λήψεις σε γάμους και εκδηλώσεις.

Για να δούμε πως περιγράφει επίσημα τα νέα της μοντέλα η εταιρία.

Το φωτεινό διάφραγμα f/1.8 και ο ενσωματωμένος οπτικός σταθεροποιητής εικόνας δίνουν τη δυνατότητα στον RF 135mm F1.8L IS USM να καταγράφει ευκρινείς εικόνες με φλουταρισμένο φόντο, ενώ η μεγαλύτερη εστιακή απόσταση συμβάλλει στη δημιουργία πιο ελκυστικών πορτρέτων. Ακολουθώντας την ίδια σχεδίαση με το EL-1 για διαισθητικό χειρισμό και προσφέροντας προηγμένες επιδόσεις σε ανταγωνιστική τιμή, το SPEEDLITE EL-5 είναι το τέλειο αξεσουάρ για επαγγελματίες φωτογράφους. Η Canon ανακοινώνει επίσης ένα εργαλείο επεξεργασίας εικόνας με χαρακτηριστικά «νευρωνικού δικτύου» που θα προστεθεί στο λογισμικό DPP, επιτρέποντας στους φωτογράφους να βελτιώνουν την ποιότητα των εικόνων που καταγράφουν.

Δημιουργήστε πορτρέτα που ξεχωρίζουν με τον RF 135mm F1.8L IS USM

Διάδοχος του δημοφιλούς Canon EF 135mm f/2L USM, ο RF 135mm F1.8L IS USM επιτυγχάνει εντυπωσιακά πορτρέτα χάρη στο συνδυασμό του διαφράγματος f/1.8 με 9 λεπίδες και της εστιακής απόστασης 135mm που δημιουργούν ένα όμορφο εφέ bokeh, ενώ συμπιέζει τα χαρακτηριστικά του θέματος για πιο κολακευτικές λήψεις. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί ένα πιο άνετο και ξεκούραστο περιβάλλον λήψης χάρη στην αυξημένη απόσταση μεταξύ θέματος και φωτογράφου για πιο φυσικές φωτογραφίες – είτε πρόκειται για κοντινές λήψεις μόνο του προσώπου είτε για λήψεις που περιλαμβάνουν ολόκληρο το σώμα. Ο RF 135mm F1.8L IS USM είναι επίσης εξαιρετικός για κοντινές λήψεις, χάρη στην ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,7m που παρέχει μεγέθυνση 0,26x. Ο RF 135mm F1.8L IS USM χρησιμοποιεί έναν οπτικό σταθεροποιητή εικόνας για σταθεροποίηση έως και 5,5 στοπ, η οποία αυξάνεται στα 8 στοπ με συντονισμένη σταθεροποίηση, η οποία είναι ιδανική για λήψεις σε ασθενή φωτισμό ή λήψεις με τη μηχανή στο χέρι.

Όπως συμβαίνει με ολόκληρη τη σειρά φακών RF της Canon, ο RF 135mm F1.8L IS USM προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε ολόκληρο το κάδρο. Η προηγμένη σχεδίαση οπτικών του φακού περιλαμβάνει τρία στοιχεία UD που εξασφαλίζουν υψηλή ανάλυση, πιστή αναπαραγωγή των χρωμάτων και μείωση των χρωματικών εκτροπών. Οι επιστρώσεις ASC και Super Spectra του RF 135mm F1.8L IS USM συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των ειδώλων και των αναλαμπών, ενώ η επίστρωση fluorine βοηθά στο να διατηρείται ο φακός καθαρός για να απολαμβάνετε κάθε φορά ευκρινείς εικόνες.
Ο RF 135mm F1.8L IS USM προσφέρει πανεύκολη λειτουργία και χειρισμό, στοιχεία που βοηθούν τους φωτογράφους σε λήψεις που γίνονται υπό συνθήκες πίεσης , όπως οι γάμοι ή ζωντανές αθλητικές εκδηλώσεις.

Ένας κινητήρας Nano USM επιτρέπει γρήγορη και αθόρυβη λειτουργία του συστήματος αυτόματης εστίασης, το οποίο, σε συνδυασμό με τη λειτουργία Eye AF της Canon, διασφαλίζει ότι ο RF 135mm F1.8L IS USM εστιάζει με ακρίβεια στο μάτι του θέματος ώστε ο φωτογράφος να μπορεί να επικεντρωθεί στη σύνθεση – ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό σε λήψεις με μικρό βάθος πεδίου. Ο RF 135mm F1.8L IS USM είναι ο πρώτος φακός της Canon –εκτός από τους σούπερ τηλεφακούς– που διαθέτει δύο κουμπιά λειτουργιών φακού, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία AF-stop ή άλλες. Ο Δακτύλιος ελέγχου μπορεί επίσης να προσαρμοστεί ώστε να ελέγχει διάφορες ρυθμίσεις του φακού, όπως ταχύτητα κλείστρου, διάφραγμα ή ISO. Τα εξαρτήματα στεγανοποίησης για προστασία από τη σκόνη και το νερό γύρω από τη βάση του φακού εξασφαλίζουν αξιοπιστία ανεξάρτητα από τις συνθήκες λήψης.

SPEEDLITE EL-5: Πανίσχυρο και εύχρηστο Speedlight

Με μια σειρά από επαγγελματικά χαρακτηριστικά, το SPEEDLITE EL-5 είναι ένα υψηλής απόδοσης, αξιόπιστο Speedlight, απαραίτητο σε κάθε φωτογράφο εκδηλώσεων. Με Οδηγό-Αριθμό (Guide Number) 60iii και εξαιρετικά μικρό χρόνο επαναφόρτισης 0,1-1,2iv δευτερολέπτων, δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο να φωτίσετε εκδηλώσεις με δράση, όπως πάρτι ή γάμους. Αντίστοιχα, η επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-ion LP-EL επιτρέπει με μία φόρτιση έως και 85 πυροδοτήσεις ριπής σε πλήρη ισχύ ή έως 350 μεμονωμένες πυροδοτήσεις με πλήρη ισχύ. Για περιπτώσεις που απαιτείται ακριβέστερη ρύθμιση του φωτισμού, η χειροκίνητη ρύθμιση επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν τον φωτισμό του φλας σε βήματα 1/1024ου της πλήρους ισχύος.

To SPEEDLITE EL-5 είναι το πρώτο Speedlight της Canon που διαθέτει βάση πολλαπλών λειτουργιών συμβατή με τις νεότερες μηχανές της σειράς EOS R, καθώς και επιχρυσωμένες επαφές που εξασφαλίζουν αξιόπιστη σύνδεση με τη μηχανή και βελτιωμένη επικοινωνία. Για αξιόπιστες λήψεις με φλας ακόμη και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, η σχεδίαση του SPEEDLITE EL-5 περιλαμβάνει ένα αποτελεσματικό παθητικό σύστημα ψύξης που επιτρέπει ταχύτερη απαγωγή της θερμότητας. Η στεγανοποίηση ενάντια σε νερό και σκόνη προσφέρει σιγουριά σε λήψεις υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Κατασκευασμένο για επαγγελματικές ροές εργασίας, το SPEEDLITE EL-5 προσφέρει πληθώρα δυνατοτήτων, όπως ασύρματο έλεγχο για έως και 15 επιπλέον Speedlite και λειτουργία Camera Link που επιτρέπει στον φωτογράφο να πυροδοτεί τις εξωτερικές μηχανές που είναι συνδεδεμένες με αυτά τα Speedlite. Το Διπλό λευκό φως LED λειτουργεί ως φωτισμός πιλότου (modelling light) ή βοηθητικός φωτισμός AF για την υποβοήθηση της εστίασης σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού. Με την προσαρμοσμένη λειτουργία φλας (C.Flash), οι χρήστες μπορούν να καταχωρήσουν ρυθμίσεις φλας (C1, C2, C3) στο Speedlite και μπορούν επίσης να τις «συνδέσουν» με τις προσαρμοσμένες λειτουργίες της μηχανήςviii, οι οποίες λειτουργούν ως προεπιλογές για την επιτάχυνση των ροών εργασίας σε πιο σύνθετα περιβάλλοντα. Το SPEEDLITE EL-5 ακολουθεί την ίδια σχεδίαση και το ίδιο σύστημα μενού με το EL-1 για διαισθητικό χειρισμό, ενώ διαθέτει οικεία διάταξη χειριστηρίων, με joystick και κουμπιά, και ένα νέο κουμπί (Flash) Menu Direct για εύκολη πρόσβαση στο μενού ρυθμίσεων του Speedlite από τη μηχανή.

Αναβαθμισμένο DPP Cloud

Η Canon αναβάθμισε επίσης το λογισμικό Digital Photo Professional (DPP), προσθέτοντας ένα νέο συνδρομητικό εργαλείο επεξεργασίας εικόνας βασισμένο σε νευρωνικά δίκτυα που βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας μέσω της υπολογιστικής δύναμης του cloud και της προηγμένης τεχνολογίας AI της Canon. Οι φωτογράφοι είναι σε θέση να μειώσουν το θόρυβο αποκαθιστώντας παράλληλα τη λεπτομέρεια και την οξύτητα, κάτι που προηγουμένως δεν ήταν δυνατό σε τόσο υψηλές τιμές ISO, να βελτιώσουν την ακρίβεια των χρωμάτων και να επωφεληθούν από τη βελτιστοποίηση του φακού.

Σήμερα παρουσιάζεται επίσης η EOS R6 Mark II, μια mirrorless μηχανή full frame που προσφέρει στους φωτογράφους που ασχολούνται και με το βίντεο καινοτόμους τρόπους για να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους – χωρίς συμβιβασμούς και ανεξαρτήτως θέματος. Με δυνατότητα συνεχούς λήψης στα 40fps και με την τεχνολογία AF Dual Pixel CMOS της Canon που αναγνωρίζει και παρακολουθεί περισσότερα θέματα με μεγαλύτερη ταχύτητα, η EOS R6 Mark II πετυχαίνει νέα ρεκόρ ταχύτητας. Ένα πραγματικό υβρίδιο φωτογραφικής μηχανής και βιντεοκάμερας, που μπορεί επίσης να καταγράφει εξαιρετικό βίντεο 4K 60p με υπερδειγματοληψία ή 6K RAW.

Βασικά χαρακτηριστικά του φακού RF 135mm F1.8L IS USM:
• Γρήγορο, κυκλικό διάφραγμα f/1.8, 9 λεπίδων
• Εστιακή απόσταση 135mm
• Σταθεροποίηση 5,5 στοπ (8 στοπ με IBIS)
• Προηγμένος σχεδιασμός οπτικών μερών με τρία στοιχεία UD, και επιστρώσεις ASC και Super Spectra
• Κινητήρας Nano USM για γρήγορη και αθόρυβη αυτόματη εστίαση

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Βασικά χαρακτηριστικά του SPEEDLITE EL-5:
• Οδηγός αριθμός 60, με ενσωματωμένο φως modelling
• Χρόνος επαναφόρτισης φλας 0,1-1,2 δευτερόλεπταiv
• Επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-ion LP-EL
• Το πρώτο Canon Speedlite που διαθέτει βάση πολλαπλών λειτουργιών
• Ασύρματος ραδιοέλεγχος για έως και 15 επιπλέον Speedlite

Περισσότερες πληροφορίες εδώ