Με την μεγάλη της tv η κορεατική εταιρία επιδιώκει να δώσει κάτι που χρωματικά θα ξεχωρίζει. Για την LG 86QNED816 μας λέει πως το “Quantum Dot συναντά το NanoCell” και το αποτέλεσμα είναι “εξωπραγματικά χρώματα, εκπληκτική ανάλυση 4K σε μια εξαιρετικά μεγάλη οθόνη για καλύτερη εμπειρία θέασης”.

Η τεχνολογία μείωσης φωτισμού της νέας οθόνης LG QNED χρησιμοποιεί αλγόριθμους “deep-learning“ που μειώνουν τον οπίσθιο φωτισμό, δημιουργώντας πιο ευκρινείς, πιο φυσικές εικόνες, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα το εφέ του φωτοστέφανου.

Η LG 86QNED816, 86 ιντσών, διαθέτει επεξεργαστή α7 Gen5 ΑΙ1 που χρησιμοποιεί αλγόριθμους deep-learning τελειοποιώντας την εμπειρία θέασης για κινηματογραφική εμπειρία που κόβει την ανάσα και απόδοση που κλέβει την παράσταση. Το FILMMAKER MODE™2 διατηρεί τα αρχικά χρώματα, τις ρυθμίσεις και τους ρυθμούς καρέ και αποδίδει το περιεχόμενο ακριβώς όπως το οραματίστηκαν οι σκηνοθέτες.

Χάρη στο AI Picture Pro3, το αναβαθμισμένο AI 4K Upscaling και το AI Tone Mapping βελτιώνεται η αντίθεση και η ανάλυση για βέλτιστη λεπτομέρεια, ενώ τα Foreground & Background Effect Enhancement και Dynamic Vivid μεγιστοποιούν το βάθος πεδίου και την αναπαράσταση χρωμάτων για εξαιρετικά ρεαλιστική εικόνα.

Τώρα οι ταινίες και τα παιχνίδια αποκτούν άλλο νόημα αφού η LG 86QNED816 με την τεχνολογία υψηλού δυναμικού εύρους, HDR10 Pro & το AI Brightness Control, προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης και ενισχύει το κανονικό περιεχόμενο HDR για να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες και ευκρίνεια σε κάθε εικόνα.

Με το AI Sound Pro4, ο ήχος γίνεται πιο καθηλωτικός χάρη στους αλγόριθμους deep-learning. Ο επεξεργαστής αναγνωρίζει φωνές, εφέ ήχου και συχνότητες ήχου, επιτρέποντάς του να βελτιστοποιεί τον ήχο με βάση τον τύπο περιεχομένου.

Σχεδιασμένη για το απόλυτο gaming επόμενης γενιάς, η LG 86QNED816 είναι ιδανική καθώς περιλαμβάνει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες στο gaming. Το Game Optimizer5 διατηρεί όλες τις ρυθμίσεις για τα παιχνίδια σε ένα εύχρηστο μενού, ενώ το νέο Gaming Dashboard παρέχει γρήγορη πρόσβαση στις τρέχουσες ρυθμίσεις. Η συνεργασία με την HGiG6 προσφέρει τα τελευταία παιχνίδια HDR με απόλυτο ρεαλισμό και βάζει τους χρήστες εντός της δράσης του παιχνιδιού.

Υποστηρίζει 4K στα 120 Hz7, VRR, ALLM και eARC με τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές του προτύπου HDMI 2.1, που συμβάλλουν στη μείωση της θολής κίνησης και των ψεύτικων ειδώλων, παρέχοντας ομαλά και συγχρονισμένα γραφικά σε υψηλή ανάλυση.

Με την προσθήκη του GeForce Now8 στο gaming, η νέα LG δίνει τη δυνατότητα επιλογής νέων παιχνιδιών από το Cloud, μέσα από μια μεγάλη συλλογή από παιχνίδια που περιμένει τους φίλους του gaming να την ανακαλύψουν και να παίξουν απευθείας μέσα από την τηλεόραση. Χάρη στην υποστήριξη του AMD FreeSync Premium9, το παιχνίδι γίνεται απόλαυση καθώς στα παιχνίδια δράσης η αλλοίωση, το τρέμουλο και το input lag είναι ελάχιστα.

Η LG δείχνει συνεχώς την ευαισθησία της απέναντι στο περιβάλλον, επενδύει σ’ αυτό και σε έναν πιο πράσινο κόσμο. Γι’ αυτό και η συσκευασία της LG 86QNED816 έχει επανασχεδιαστεί, χρησιμοποιώντας μονόχρωμη εκτύπωση και ανακυκλώσιμο κουτί.