Τα νέα augmented reality γυαλιά που περιμένουμε θα πρέπει να είναι μικρά, ισχυρά και ελάχιστα ενεργοβόρα. Η Qualcomm πιστεύει πως με τη νέα της τεχνολογική Snapdragon AR2 Gen 1 πλατφόρμα θα…

….τα καταφέρει να φέρει αυτό το όνειρο πιο κοντά. Τα νέα slim AR γυαλιά που έτσι θα ετοιμαστούν θα λειτουργούν με την multi-chip σχεδιάση κυκλωμάτων που μόλις παρουσιάστηκε και δίνει 2.5 φορές τις AI επιδόσεις συγκριτικά μ την XR2-βασισμένη σχεδίαση αναφορά και μάλιστα με τη ΜΙΣΗ κατανάλωση.

Το ‘τρικ’ λέει η Qualcomm είναι να μοιραστεί η ισχύς σε πολλά σημεία μέσα στον σκελετό των γυαλιών. Ο κατασκευής 4nm AR σχεδιαστής περιλαμβάνει και CPU, και Tensor AI επεξεργασία και γραφικά και engines για να λειτουργούν τα λεγόμενα visual analytics.

Το τσιπσετ μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 9 (!) κάμερες για tracking του κορμιού σου και του γύρω κόσμου. Ένας άλλος συνεπεηεργαστής μέσα στα γυαλιά είναι ο ΑI accelerator για το eye tracking και την computer vision, ενώ τρίτο τσιπ αναλαμβάνει τη συνδεσιμότητα με τα δίκτυα και τα κινητά.

Το μοίρασμα αυτό σημαίνει μικρότερο βάρος, καλύτερο ζύγισμα στο κεφάλι ενώ ταυτόχρονα το AR2 Gen 1 είναι μια από τις πρώτες πλατφόρμες που υποστηρίζει το νέο WiFi 7 για μεγαλύτερο bandwidth μέχρι και 5.8Gbps και μικρότερο latency, κάτω από τα 2ms σε σύνδεση με το κινητό κατά την Qualcomm.

Όσο για τις εφαρμογές, σήμερα hardware που χτίζεται γύρω από την πλατφόρμα AR2 Gen 1 είναι σε “διάφορα στάδια” of από πολλές εταιρίες όπως οι Lenovo, LG, Nreal, Oppo και Xiaomi ενώ και η Microsoft είχε συνεισφέρει στη σχεδιάση των platform.

Η Qualcomm λέει πως υπάρχει βελτίωση και στον ήχο με τις S3 Gen 2 Sound και S5 Gen 2 Sound πλατφόρμες να υπόσχονται πολλά αλλά και spatial audio με head tracking, μικρότερο latency για games και νέας γενιάς adaptive active noise cancellation.

Τα πρώτα προϊόντα να τα περιμένετε στο 3ο μισό του 2023.