Η εταιρία Apollo Tyres που είναι και η μητρική της Apollo Vredestein B.V. μόλις ανακοίνωσε πως η ολλανδική εταιρία της, έριξε στην αγορά το “Europe’s first all-season EV tire,” και…

…συγκεκριμένα το Vredestein Quatrac Pro EV, ένα ελαστικό το οποίο “sets new benchmarks for grip, efficiency, noise, and environmental impact” στην κατηγορία.

Φυσικά διαφημίζουν πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως την πιο δυνατή κατασκευή, ένα “asymmetric tread” σχέδιο ώστε να ανταποκρίνονται στο βάρος των EV μοντέλων, ενώ καλύτερη είναι η αντίσταση κίνησης (rolling resistance) κατά 15% σε σχέση με τα καλύτερα μη-EV ειδικά μοντέλα ελαστικών ώστε να βελτιώνεται η αυτονομία.

Η εταιρία λέει πως και για την στροφή υπάρχει “6% improvement in handling performance” ενώ είναι και το πρώτο all-season ελαστικό που παίρνει πιστοποίηση ‘High Load’ (HL) για την έκδοση 255/40 R 20 ώστε να μπορεί να μπει σε SUV ηλεκτρικά.

Υπάρχει ακόμη η ‘Three Peak Mountain Snowflake’ πιστοποίηση για χιόνι και πάγο όπου υπάρχει τέτοια υποχρέωση από το κράτος μαζι με “4% better dry braking”.

Οι πωλήσεις ξεκινούν τον άλλο μήνα με πέντε μεγέθη για 18/19 ιντσών τροχούς και επιλογές μέχρι και στις 20 ίντσες έως το επόμενο καλοκαίρι. Τα ελαστικά αυτά έχουν και.. .Τεχνητή Νοημοσύνη με “AI-optimized sequencing of tread pitches!”