Σοκ σήμερα το πρωινό. Μέσα από official Instagram των περιπετειών του, το Hoonigan μάθαμε τον χαμό του Ken Block. Σύμφωνα με το post, ο 55χρονος επαγγελματίας οδηγός rally και συνδημιουργός της προσπάθειας…

…Hoonigan έχασε τη ζωή μετά από ατύχημα με ένα snowmobile τη Δευτέρα.

“It’s with our deepest regrets that we can confirm that Ken Block passed away in a snowmobile accident today,” λέει το Hoonigan. “Ken was a visionary, a pioneer, and an icon. And most importantly, a father and a husband.”

Μετά από την πώληση του μεριδίου του στην εταιρία DC Shoes, ο Block είχε εστιάσει εδώ και χρόνια στην εταιρία Hoonigan Industries, μια εταιρία αντικειμένων – apparel – για φαν των αυτοκινήτων.

Πέρα από “Head Hoonigan In Charge” (HHIC) στην εταιρία του, ο Block ήταν και οδηγός του Hoonigan Racing Division και δημιουργούσε τα φανταστικά Gymkhana βίντεο που έχουμε απολαύσει τα τελευταία χρόνια.

Ο Block είχε postάρει πλάνα βίντεο στο Instagram του να κάνει snowmobiling στο Park City της Utah. Σύμφωνα με το Γραφείο Σερίφη της Wasatch County (Utah): “(Block) was riding a snowmobile on a steep slope when the snowmobile upended, landing on top of him. He was pronounced deceased at the scene from injuries sustained in the accident. Mr. Block was riding with a group but was alone when the accident occurred.”

Ο Block κέρδισε 16 από τους 60 Rally America αγώνες 2005 μέχρι το 2014 και πέντε μετάλια μέσα από τα X Games. Είχε θέσεις σε πόντιουμ σε τρία X Games από το 2006 μέχρι το 2008 στο Rallycross. 

Τα Gymkhana βίντεο του και οι παραγωγές Hoonigan τον κατέστησαν εμβληματικό στον χώρο, ενώ μάθαμε σε όλο τον πλανήτη τι είναι το “Drifting”. Το τελευταίο του Gymkhana βίντεο, το Gymkhana 2022, είχε 12 εκατομμύρια views σε τρεις εβδομάδες.

Ο Ken Block ήταν και φαν των χειμερινών σπορ όπως του snowboard, του snowmobiling, και όχι μόνο. Αφήνει πίσω τη γυναίκα του Lucy και τρία παιδιά.

Ken Block, Rest in peace.